Etkinlikler

(Yayına Giriş: 13.10.2014) (Son Güncelleme: 13.10.2014 11:00:32)
Etkinlik Tarihi
18.10.2014
Etkinlik Yeri
ANKARA BAROSU EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ ANKARA

  DÜNYA GIDA GÜNÜ 2014 SEMPOZYUMU

 "AİLE ÇİFTÇİLİĞİ: DÜNYAYI BESLE, YERYÜZÜNÜ ÖNEMSE"

PROGRAM

18 EKİM 2014


09:30-10:00        Kayıt 

10:00-11:00        Açılış Konuşmaları

 Özden GÜNGÖR, ZMO Y.K.Başkanı (3 Oda Başkanı Adına)

Mehmet SOĞANCI, TMMOB Y.K Başkanı

Yuriko SHOJI, FAO Türkiye Temsilcisi

Dr. M. Mehdi EKER, GTHB Bakanı (Katılımları halinde)

Siyasi Parti Temsilcileri (Katılımları halinde 

11:00-11:20        Kahve Arası

 

11:20-12:40        1.OTURUM: TÜRKİYE`NİN GIDA GÜVENCESİ VE TARIMSAL ÜRETİM SÜRECİ

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ertan ANLI

Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

 

11.20-11.40        "Türkiye Tarım Politikası ve Gıda Üretimi"

Prof. Dr. Gürol ERGİN

22. ve 23. Dönem Muğla Milletvekili, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Ö. Dönemler Başkanı

 

11.40-12.00      "Tarım Sektörünün Ekonomik Görünümü"

Prof. Dr. Haydar ŞENGÜL

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi

 

12.00-12.20        "Gıda Güvencesi, Yoksulluk ve Gıdaya Hakça Ulaşım"

Prof. Dr. Hayri KOZANOĞLU

Endüstri Mühendisi, Yazar         

 

12.20-12.40 Tartışma

 

12.40-13.30 Öğle Yemeği Arası

 

13:30-14:50        2.OTURUM: YOKSULLUKLA MÜCADELEDE AİLE ÇİFTÇİLİĞİ

Oturum Başkanı: Mehmet BESLEME

TMMOB Y.K.Üyesi

 

13:30 -13.50       "Dünya Gıda Krizi ve Tarım Politikalarında Perspektifler"

Prof. Dr. Ahmet ŞAHİNÖZ

Başkent Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi

 

13:50-14:10        "Kamunun Aile Çiftçiliği Faaliyetleri" 

DR. Melik AYTAÇ

                               GTHB Tarım Reformu Genel Müdürlüğü

 

14:10-14.30        "Yoksullukla Mücadelede Aile Çiftçiliği Gereksinimi"

Dr. Ayşegül AKIN

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı

 

14.30- 14.50       Tartışma


14.50 15.10         Kahve Arası

 

15.10–17.00       PANEL: GIDALARIMIZ GÜVENİLİR Mİ?

Panel Başkanı: Abbas GÜÇLÜ/Gazeteci, Yazar

 

15.10-15.25        "Gıda Denetim Hizmetleri"  

Ahmet KAVAK

GTHB Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yrd.

 

15.25- 15.40       "Ülkemizde Gıda Üretimi ve Sorunları"

Reşat GÜRKAN

Kimya Yük. Müh.- Sanayici

 

15.40- 16.00       "Gıda Sektöründe Mühendislik Eğitimi ve İstihdam"

Ali VAROL

Gıda Mühendisi

 

16.00-16.15        "Ülkemizde Gıda Sanayinin Güvenilirliği"

Prof. Dr. Halil VURAL

Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

 

16.15-16.30        "Gıda Güvenilirliği Politikasında Meslek Örgütlerinin Yaklaşımı"

                               Murat ASLAN

                               ZMO Y.K.Üyesi

 

16.30- 16.45       "Güvenilir Gıda Tüketiminde Tüketici Boyutu"

Turhan ÇAKAR

Tüketici Dernekleri Başkanı

 

16.45-17.00        Tartışma 

17.00-18:30        Kokteyl