Etkinlikler

(Yayına Giriş: 09.10.2019) (Son Güncelleme: 11.10.2019 13:49:17)
Etkinlik Tarihi
19.10.2019
Etkinlik Yeri
İMO RÜŞTÜ ÖZAL SALONU (NECATİBEY CADDESİ NO:57 KIZILAY-ANKARA)

TMMOB Dünya Gıda Günü 2019 Sempozyumu, TMMOB önderliğinde; ODA’mız, Gıda Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası tarafından “Sürdürülebilir Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği/ Güvenli Gıda” konu başlığında 19 Ekim 2019 Cumartesi günü düzenlenecektir.

Sempozyum programı şöyledir: 

TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU

"Sürdürülebilir Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği/ Güvenli Gıda"

19 Ekim 2019

İMO Rüştü Özal Salonu

(Necatibey Caddesi No:57 Kızılay-Ankara)

PROGRAM

09.30-10.00

Kayıt

 

10.00-10.45

Açılış Konuşmaları

Kemal Zeki TAYDAŞ,  Gıda MO Y.K. Başkanı (3 Oda Başkanı Adına )

Emin KORAMAZ, TMMOB Y.K. Başkanı

Viorel GUTU, FAO Türkiye Temsilcisi

 

10.45-11.00

Kahve Arası

 

11.00-11.30

Açılış Konferansı:

Prof. Dr. Ahmet ŞAHİNÖZ   "Neo-liberal Politikalar Açlığa Çare Oldu mu?"

 

11.30-12.30

1.Oturum "Sürdürülebilir Gıda ve Tarım`ın Ekonomi Politiği"

Oturum Başkanı

Dr. Ali UĞURLU / KMO Y.K.Başkanı

Konuşmacılar:

Prof. Dr. Emine OLHAN  "Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği"

Adnan Çobanoğlu  "Üretici ve tüketiciler açısından örgütlülük"

 

12.30-13.30

Öğle Yemeği Arası

 

13.30-15.00

2.Oturum  "Güvenli Gıda"

Oturum Başkanı

Özden GÜNGÖR / ZMO Y.K. Başkanı

Konuşmacılar:

"Sağlıklı Beslenme için Gıda Sistemleri Yaklaşımı”

Keigo OBARA – FAO Gıda Güvenliği Yetkilisi

Çağatay GÜLER "Halk sağlığı ve beslenme"

Doç. Dr. Yeşim SOYER

Prof. Dr. Zülküf AYDIN

 

15.00-16.00

Forum ve Kapanış

Ekler