KÖY TV – “HARUN GÖKSEL İLE TOPRAĞIN HEKİMLERİ” PROGRAMI

KÖY TV – “HARUN GÖKSEL İLE TOPRAĞIN HEKİMLERİ” PROGRAMI
MERKEZ
14.04.2026
 


ODA Başkanımız Murat KAPIKIRAN, Köy TV’de Harun GÖKSEL’in sunduğu “Harun Göksel ile Toprağın Hekimleri” programına, 13 Nisan 2026 Pazartesi günü saat 18.45’te konuk oldu.

Başkanımız programda; ODA’mızın yürüttüğü çalışmalar ile yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaşırken, bilimi tarımla buluşturan meslektaşlarımızın sektördeki hayati rolüne dikkat çekti. Tarım alanındaki istihdam sorunlarına değinen KAPIKIRAN, aynı zamanda sektörün yapısal sorunlarını ele aldı.

Tarımsal üretim planlamasının önemine özellikle vurgu yapan Başkanımız, hangi ürünün nerede, ne kadar ve hangi yöntemlerle üretileceğinin bilimsel veriler ışığında belirlenmesi gerektiğini ifade etti. İklim koşulları, su kaynakları, toprak yapısı ve piyasa ihtiyaçlarının birlikte değerlendirilmesinin zorunluluğuna dikkat çekerek, plansız üretimin hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz etkilediğini belirtti. Dünya tarımından örneklerle değerlendirmesini zenginleştiren KAPIKIRAN, doğru planlamanın gıda güvencesi, fiyat istikrarı ve sürdürülebilir üretim açısından hayati bir rol oynadığını vurgulayarak ODA’mızın bu konudaki görüşlerini kapsamlı bir biçimde aktardı.


Okunma Sayısı: 36
Fotoğraf Galerisi