Yayın Yeri: ANKARA

Sayfa Sayısı:278

Fiyatı:20

Giriş

Kitabı edinmek isteyen üyelerimiz; T.C. ZİRAAT BANKASI BAŞKENT ŞUBESİ TR41 0001 0016 8339 0090 455116 hesabına  yada Ziraat Mühendisleri Odası 271551 no.lu Posta Çeki hesabına kitap bedelini (10.00.-TL) yatırdıktan sonra, ödeme makbuzu ile birlikte açık adreslerini (0 312 418 51 98) no.lu faksa veya zmo@zmo.org.tr adresine gönderdikleri takdirde kitap adreslerine kargo ile ödemeli olarak gönderilir. 

İcindekiler

AÇILIŞ KONUŞMALARI 5

Prof.Dr.GÖKHAN SÖYLEMEZOĞLU

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı 7

Özden GÜNGÖR

ZMO Yönetim Kurulu Başkanı 11

Prof.Dr.Erkan İBİŞ

Ankara Üniversitesi Rektörü 15

Faruk ÇELİK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı 19

TEMALI SUNU: 

ZİRAAT NEZARETİ`NDEN TARIM BAKANLIĞI`NA ZİRAİ EĞİTİM 31

Hasan SOYDAN

Ziraat Mühendisi 31

I.OTURUM: TÜRKİYE`DE ET VE SÜT ÜRETİMİ 53

TÜRKİYE`DE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ 55

Prof. Dr. Numan AKMAN,Araş. Gör. A. Övgü ŞEN,Prof. Dr. Fatin CEDDEN

TÜRKİYE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞININ ET VE SÜT ÜRETİMİNE KATKISI 77

Mehmet ERTUĞRUL, Gürsel DELLAL, Erkan PEHLİVAN 

BROİLER YETİŞTİRİCİLİĞİ 101

Dr. Sait KOCA/ BESD-BİR 

II.OTURUM: TÜRKİYE`DE SU ÜRÜNLERİ, YUMURTA TAVUĞU VE 

DİĞER KANATLILAR YETİŞTİRİCİLİĞİ 109

SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİMİZİN YAPISI 111

Hamdi ARPA/Ziraat Mühendisi / ZMO Yönetim Kurulu Üyesi

YUMURTA TAVUKÇULUĞU 125

Dr. Züleyha KAHRAMAN/GTHB Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü

TÜRKİYE`DE ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ 139

Prof. Dr. H. Vasfi GENÇER/Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

III.OTURUM: YEM ÜRETİMİ, ÇAYIR MERA VE KÜRESEL ISINMA 149

KARMA YEM ÜRETİMİ VE SORUNLARI 151

Ülkü KARAKUŞ/Ziraat Mühendisi/Türkiye Yem Sanayi Birliği Başkanı

KABA YEM ÜRETİMİ VE SORUNLARI 159

Prof.Dr.Zeki ACAR/Ondokuzmayıs Üniversitesi ziraat Fakültesi

ÇAYIR VE MERALARIN ÜRETİME KATKISINI ARTTIRMA OLANAKLARI 171

Prof.Dr.Hayrettin KENDİR/Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE HAYVANSAL ÜRETİM 179

Uzman Erkan PEHLİVAN, Prof.Dr.Gürsel DELLAL/Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

IV.OTURUM: SÜT -ET SANAYİ VE SORUNLARI 199

SÜT SANAYİ VE SORUNLARI 201

Prof.Dr.Barbaros Özer/Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

HAYVANSAL ÜRETİMDE ATIK YÖNETİMİ 205

Prof.Dr.Ayten NAMLI/Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 

V. OTURUM: ÖRGÜTLENME VE DESTEKLER 217

ÜRETİCİ ÖRGÜTLENMESİ 219

Dr.Hüseyin VELİOĞLU/Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Sekreteri 

HAYVANCILIK DESTEKLERİ VE DESTEKLERİN ÜRETİM VE ÜRETİCİYE KATKISI 233

Prof.Dr. Emine OLHAN/Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 

HAYVANCILIK ÖRGÜTLERİ 239

Dr. İsmail MERT/ Zootekni Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı 239

TÜRKİYE`NİN BİTMEYEN ÇİLESİ HAYVAN, HAYVANSAL ÜRÜNLER VE 

ÜRETİM UNSURLARI İTHALATI PANELİ 251

Doç.Dr. Gökhan GÜNAYDIN

Önceki dönemler ZMO Yönetim Kurulu Başkanı 253

Ülkü KARAKUŞ

Türkiyem-Bir 259

Hüseyin VELİOĞLU

Damızlık sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Sekreteri 263

Prof.Dr.Barbaros ÖZER

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 265

Prof.Dr. Numan AKMAN

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 269

 

Ekler