1.ULUSLARARASI MUĞLA ARICILIK VE ÇAM BALI KONGRESİ
KONGRE PROGRAMI
24 Kasım 2008, Pazartesi
Çam balı üretim alanları gezisi
25 Kasım 2008, Salı
08:30-09:30 | Kayıt |
09:30-10:30 | Açılış konuşmaları |
10:30-12.00 | 1. OTURUM: GİRİŞBaşkan: İbrahim YOKAŞ |
1. | Asger JØRGENSEN (Danimarka, APIMONDIA) Apimondia‘nın Etkinlikleri |
2. | Gökhan Günaydın (Türkiye) Arıcılığın Ekonomik Politiği |
3. | Muhsin DOĞAROĞLU (Türkiye) Türkiye arıcılığının temel sorunları ve çözüm önerileri |
12:00-13:00 | Öğle Yemeği |
13:00-14:30 | 2. OTURUM : GENEL DURUM Başkan: Muhsin DOĞAROĞLU |
1. | Richard JONES (İngiltere, IBRA) Avrupa Arıcılığına Bakış |
2. | Gilles RATIA (Fransa) Arı kayıpları, faktor analizi ve sinerji. Yaygın İnanışlar ve Arıcı Görüşleri |
3. | Aykut KENCE (Türkiye) Türkiye‘de Bal Arısının Çeşitliliği ve Korunması |
14:30-14:45 | Ara |
14:45-16:45 | 3. OTURUM : KOLONİ KAYIPLARI VE SEKTÖRÜN DURUMU Başkan: Yaacov LENSKY |
1. | Malcolm T. SANFORD (ABD) :Dünyada arı ölümleri ve zararlıların, tarımsal ilaçların ve hastalık etmenlerinin rolü |
2. | Norman CARRECK (İngiltere) İngiltere‘de Koloni Kayıplarının Nedenleri |
3. | Franco MUTINELLI (İtalya) İtalya‘da bal arısı kayıpları: nedenler, gözetim ve önleme |
16:45-17:00 | Ara |
17:00-18:00 | 4. OTURUM : EKONOMİK YAPI Başkan: Çetin FIRATLI |
1. | Gamze SANER (Türkiye) Dünya ve Türkiye‘de Bal İthalat ve İhracat Politikaları |
2. | Ali İhsan ÖZTÜRK (Türkiye) Muğla arıcılığının ekonomik önemi |
18:00-18:30 | Workshop |
18:30 | Fotoğraf sergisi açılışı |
18:30-20:30 | Kokteyl, sergi ve poster alanlarının gezilmesi |
09:00-10:30 | 5. OTURUM : BİYOLOJİ VE ISLAH Başkan: Andreas THRASYSOULOU |
1. | Malcolm T. SANFORD (ABD) : Dünyada arı ıslahının güncel durumu. Küreselleşmenin Bölgesel Balarısı Irkları İçin Anlamı? |
2. | Steve SHEPPARD (ABD) Washington eyaletinde arıcı/üniversite ortak arı ıslah programı |
3. | Steve SHEPPARD (ABD) İyi arı. Kötü arı: Selektif Islahın Potansiyel Sonuçları |
4. | Susan COBEY (ABD) : Tohumlama Teknikleri & Ana Arı Performansı ve Uzun Vade Arı Islah Programında Seleksiyon ve Stok Yönetimi |
11:00-11:15 | Ara |
11:15-12:15 | 6. OTURUM: ARI ISLAHI VE ARI SAĞLIĞI Başkan: Steve SHEPPARD |
1. | Andreas THRASYSOULOU (Yunanistan) Yunanistanda Nosema Sorunu ve Kontrol Çalışmaları |
2. | Stefan BOGDANOV (İsviçre) Arı Kolonisinde Bulaşanlar |
12:15-12:45 | Workshop |
12:45-13:45 | Öğle Yemeği |
13:45-14:45 | 7. OTURUM :YASAL DÜZENLEMELERBaşkan: Gamze SANER |
1. | Peter MARTİN (İngiltere) Balla ilgili yasal düzenlemeler |
2. | Cristina MATEESCU (Romanya) Arı ürünlerinin yasal Durumu (İlaçlarda, Besin Takviyelerinde, Kozmetikte) |
14:45-15:00 | Ara |
15:00-16:30 | 8. OTURUM : TOZLANMA VE EKOSİSTEM Başkan: Aykut KENCE |
1. | Yaacov LENSKY (Israil) : Suptropik Koşullarda Bal Arılarının ürünlerin Tozlanmasında Etkin Kullanımı |
2. | Dan EISIKOWITCH (İsrail) (I) :Akdeniz Koşullarında Bal Arılarının Ekosistemde ve Ürün Tozlanmasında Önemi |
3. | Dan EISIKOWITCH (İsrail) (II) :Akdeniz Koşullarında Bal Arılarının Ekosistemde ve Ürün Tozlanmasında Önemi |
16:30-16:45 | Ara |
16:45-18:15 | 9. OTURUM : ÇAM BALI VE ÇAM PAMUKLU KOŞNİLİ Başkan: Stefan BOGDANOV |
1. | Chrysoula TANANAKI (Yunanistan) Çam Balının Floral ve Coğrafik Kimliği |
2. | Behzat GÜRKAN (Türkiye) Çam Pamuklu Koşnilinin Biyolojisi ve Bal Verim İlişkisi |
3. | Sofia GOUNARI (Yunanistan) : Marchalina helenica biyoekolojisi üzerinde yeni veriler, Yunanistan‘da Çam ağaçları üzerinde Marchalina helenica Salgısı ile İlgili Uzun Vade Tahminleri |
18:15-18:45 | Workshop |
09:00-10:30 | 10. OTURUM: KOLONİ YÖNETİMİ Başkan: Gilles RATIA |
1. | Sofia GOUNARI (Yunanistan) Daha İyi Çam Balı Üretimi İçin Bal Arılarının Yönetimi |
2. | Peter NENTCHEV (Bulgaristan) : Bulgaristan‘da Arı Islahı Ve Üretim İçin İki Ana Arılı Koloni Yönetim Sistemine Dayalı Teknoloji |
3. | Yaacov LENSKY (İsrail) Narenciye Balı Üretimi İçin Bal arılarının Yönetimi |
4 | Devrim OSKAY ( ABD)Amerika Birleşik Devletlerinde Arıcılık Sektörü |
10:30-10:45 | Ara |
10:45-12:15 | 11. OTURUM : ÇAM BALI VE APİTERAPİ Başkan: Richard JONES |
1. | Stefan BOGDANOV (İsviçre) Salgı balında gerçeklik |
2. | Banu YÜCEL (Turkiye) Çam Salgı Balı İle İlgili Genel Özellikler |
3. | Cristina MATEESCU (Romanya) Apiterapide Romanya‘nın Klinik deneyimi |
12:15-13:15 | Öğle Yemeği |
13:15-13:45 | Workshop |
13:45-14:45 | 12. OTURUM: ÇAM BALI Başkan: Banu YÜCEL |
1. | Aslı Özkök Tüylü (Türkiye) : Muğla Bölgesinde Üretilen Çam Ballarının Mikroskobik, Organoleptik, Kimyasal Ve Fiziksel Özellikleri |
2. | Dilek Boyacıoğlu, Aslı Elif Sunay (Türkiye) Türk Çam Balının Belirleyici Özellikleri |
14:45-15:00 | Ara |
15:00-16:00 | ÖZEL OTURUM Başkan: Mustafa KAYMAKÇI |
1. | Türkiye arıcılığında sektörsel sorunların çözümü (Üretici temsilcisi, bal sanayicileri temsilcisi, petek ve arıcılık malzemeleri üreticiler derneği temsilcisi). |
16:00-16:15 | Ara |
16:15-16:30 | Sertifika Verilmesi |
16:30 | Kapanış |
Kongre sonrası seçenekli aktivite
1.Seçenek : Marmaris -Fethiye(Ölüdeniz)- Marmaris tekne turu
2.Seçenek : Marmaris-Fethiye(Ölüdeniz)-Marmaris otobüs turu