14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ`NE BURUK KUTLAMA!

MERKEZ
14.05.2014
 

 ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI  

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ`NÜ "BURUK" KUTLUYOR!  

 

İçinde bulunduğumuz dönemde tüm dünyada tarım adeta yeniden keşfedilmektedir. İklim değişikliği, açlık, yoksulluk, gıda güvencesi, gıda güvenliği tarımı yeniden gündemin ilk sıralarına oturtmuştur. Ancak ne yazık ki insan yaşamının olmazsa olmazı beslenme için tarımsal üretimde bulunan, toplumu, dünyayı doyuran, doyurmaya çalışan "çiftçiler" üzerinde daha fazla sorumluluk oluşmasına rağmen, çiftçilerimiz içinde bulundukları yaşam koşulları itibarıyla geri durumda bulunmaktadır.  

Ülkemizde tarım ile uğraşanlar kişi başına düşen milli gelirin ancak 1/3`ü kadar pay alabilmektedir. Giderek artan üretim maliyetleri, Büyükşehir Yasası`nın ortaya koyduğu belirsizlikler, doğal kaynaklar üzerindeki baskılar, tarım topraklarının amaç dışı kullanılması, doğal varlıklarımızın ranta kurban edilmesi, tarımsal ürün fiyatları ile girdi fiyatları arasındaki paritenin tarım ürünleri aleyhine açılması, tarım politikalarında ulusal önceliklerin dikkate alınmaması ve ani iklim değişiklikleri altında "çiftçi" hala özveri ile varlığını devam ettirmeye çalışmaktadır.   

Geleceğimiz açısından en önemli sorumluluğu özveri ile yerine getirmeye çalışan çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler gününü, bu koşullar altında buruk biçimde kutluyoruz. Tüm dünyadaki çiftçilerin refah içinde yaşadıkları, emeklerinin karşılığını aldıkları, özellikle çiftçi kadınların insana yakışır iş koşullarında yer alabildiği, sosyal güvenlik şemsiyesine girdikleri, okullarından bırakılan emeği sömürülen çocukların olmadığı   bir çalışma ortamı Ziraat Mühendisleri Odası olarak temel özlemimizdir.   

Ziraat Mühendisleri Odası bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimizin yanında yer almayı onurlu bir görev ve duruş sayacaktır.    

Yaşasın 14 Mayıs Çiftçiler Günü, yaşasın çiftçilerimiz…..

 

Özden GÜNGÖR

Başkan

(Yönetim Kurulu adına)

Okunma Sayısı: 267