14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE ÇİFTÇİLERİMİZLE SORUNLARINI KONUŞTUK

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE ÇİFTÇİLERİMİZLE SORUNLARINI KONUŞTUK
İZMİR
14.05.2013

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününde Bozalan Köyünde Çiftçi Forumu yaptık.

 

 

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü‘nde Menemen Bozalan Köyü‘nde çiftçilerimizle birlikte çiftçi forumu düzenledik. Foruma Menemen İlçe Müdürlüğü, GTHB İzmir İl Müdürlüğü konu uzmanı meslektaşlarımız ve DSİ II. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Aslı Erdenir SILAY ve meslektaşlarımız, Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin KARAGÖL, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai ÖNAL katıldı.

Şubemiz adına Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, II. Başkanımız Ahmet TOMAR, Yazman Üyemiz Kurtuluş BİNGÖL ve Sayman Üyemiz Fatih ZOR‘un katıldığı forum Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ‘nin konuşması ile başladı. Şube Başkanımız konuşmasında uygulanan tarım politikaları ile çiftçilerimizin zor günler geçirdiğini belirterek, "Ürettiğinin karşılığını alamayan, borç faiz kıskacında üretmeye çalışan çiftçilerimizle sorunlarını ve çözümlerini konuşmak için geldik. Bu şartlarda kutlama değil mücadelenin esas olduğunu biliyoruz. Tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler günü kutlu olsun" dedi.

Köy Muhtarı, Ziraat Odası Başkanı ve Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı da yaptıkları konuşmalarda çiftçilerin gününü kutladı. Çiftçilerimiz sorunlarını dile getirirken temel sorunlarının su olduğunu ve su istediklerin söyediler. Kirazda yaşadıkları verim düşüklüğü ve iyi tarım konusundaki sorular uzman arkadaşlarımız tarafından yanıtlandı. Forum köylülerimizin ikram ettiği gözleme ve ayran ile keyifli bir şekilde sona erdi.

Okunma Sayısı: 312
Fotoğraf Galerisi