2011-2012 ÖĞRETİM YILI GENÇ ZMO TANIŞMA TOPLANTISI

2011-2012 ÖĞRETİM YILI GENÇ ZMO TANIŞMA TOPLANTISI
KONYA
20.10.2011

S.Ü. Ziraat Fakültesi’nde “Öğrenci Tanışma Toplantısı” düzenledik

 

 

ZMO Konya Şubemiz ve Öğrenci Temsilcilerimizin beraber düzenlediği "Öğrenci Tanışma Toplantısı" 18 Ekim 2011 Salı günü, yoğun katılımla S.Ü. Ziraat Fakültesi‘nde gerçekleşti. Tanışma Toplantısına, Başkanımız Özkan TAŞPINAR ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz katıldılar.

Tanışma Toplantısı‘na katılan S.Ü. Ziraat Fakültesi Öğrencilerine Genç ZMO‘nun Konya Şubemizin desteği ile hazırladığı "Akademik Tarım Dergisi"nin 6. Sayısı dağıtıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından toplantı, Öğrenci Kolu Temsilcilerimiz Kemal Berk HORASAN ve Esra MUSLUK‘un Genç ZMO‘nun Şubemizle beraber yaptığı çalışmalar ve etkinlere ilişkin sunumuyla devam etti.

Sunumun ardından kürsüye davet edilen Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları dile getirdi;

"Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), 1954 yılında kurulan kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Genel Merkezi Ankara‘da olan Ziraat Mühendisleri Odası‘nın şu anda tüm ülke genelinde 26 Şubesi, 54 İI Temsilciliği vardır. Ziraat Mühendisleri Odası‘ na Ziraat Mühendisleri, Su Ürünleri Mühendisleri, Tütün Teknolojisi Mühendisleri ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri üye olabilmektedir.

Küresel ısınmanın yaşandığı bir dünyada bugün 6.5 milyar olan dünya nüfusunun 40 yıl sonra 9.5 milyar olacağının tahmin edildiği göz önüne alındığında gelecekte dünyanın en stratejik konusu, "Tarım ve Tarımsal Ürünler İhtiyacı" olacaktır. Bu nedenle Ziraat Mühendisliğinin geleceğin yükselen mesleği olacağı bir gerçektir.

ZMO Konya Şubesi olarak okul yıllarında ve diplomalarımızı aldıktan sonra iş hayatında çekmiş olduğumuz sıkıntıları öğrenci arkadaşlarımızın yaşamamaları için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Öğrencilerimize buradan bir tavsiyede bulunmak isterim; okuldayken bölümünüzle alakalı iş yerlerinde mutlaka staj yapmalı veya çalışmalısınız ki mezun olduğunuzda sektöre yabancı olmayınız. ODA‘mıza üye olmanız bu bakımdan da önem taşımaktadır.

ODA‘mıza üye olan Genç Ziraat Mühendisi arkadaşlarımızı, okuldan mezun olduktan sonra kamu ve özel sektörde çalışabilecekleri alanlar, Ziraat Mühendisi olarak vasıflarını nasıl geliştirebilecekleri konularında bilgilendiriyoruz.

Geçen bir yıl içinde Ziraat Fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik her bölüme, konusunda uzman olarak çalışan Ziraat Mühendisi meslektaşlarımızın katılımını sağlayarak seminerler düzenledik. Bu seminerlerde Genç Ziraat Mühendisi adaylarını okulu bitirdikten sonra iş hayatında karşılaşacakları problemler ve bu konuda şimdiden ne tür hazırlıklar yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirdik. Tarım fuarlarına gruplar halinde katılım organizasyonu yaparak, tarım ve hayvancılık sektörünü ziraat mühendisi adaylarının yerinde gözlemlemelerini sağladık. ZMO Öğrenci Kolumuzun, bizim desteğimizle her yıl özenli bir çalışma ve gayret göstererek hazırladığı Akademik Tarım Dergisi 6. sayısına ulaştı. Dergi çalışmalarına daha ağırlık vererek dergi sayımızı yılda birden ikiye çıkarmayı düşünüyoruz. Mesleğe ve çalışma hayatına yönelik pek çok deneyime sahip olmanıza yardımcı olduğuna inandığımız Akademik Tarım Dergisi çalışmalarına hepinizi bekliyoruz.

ZMO Konya Şubemizin, Genç ZMO‘yla birlikte düzenlediği etkinliklere katılımınız sizleri mesleğe daha çok yaklaştırarak, ileride yapacaklarınız konusunda önünüzün açılmasını sağlayacaktır. 2010-2011 yılı Öğrenci Temsilcilerimize, Genç ZMO‘ya olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yıl ZMO Öğrenci Kolu Yönetim Kurulu‘nda görev alacak arkadaşları kutluyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum."

Tanışma Toplantısı, öğrencilerinin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Okunma Sayısı: 612
Fotoğraf Galerisi