2011 KONYA 9. TARIM, HAYVANCILIK VE SÜT ENDÜSTRİSİ FUARI

2011 KONYA 9. TARIM, HAYVANCILIK VE SÜT ENDÜSTRİSİ FUARI
KONYA
23.03.2011

2011 Konya 9. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarında stant açtık

 

ZMO Konya Şubesi olarak TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından 16 - 20 Mart 2011 tarihlerinde 9.‘sı Düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı‘na katıldık. Fuarın açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Oda ve Borsa Başkanları, Ziraat Mühendisleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Konya 9. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı‘nda stant açtık. Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK‘ in standımıza yaptıkları ziyaretlerde, Başkanımız Özkan TAŞPINAR tarafından ODA‘ mızın rozetleri kendilerine sunuldu.  Standımızda Genç ZMO ile beraber; ODA üyelerimizi, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademisyenlerini ve öğrencilerini, çiftçileri, tarım sektörü ile ilgili yurtiçinden ve yurt dışından gelen ziyaretçileri ağırladık.

Standımızı ziyaret edenlerle, ODA‘mız ve ZMO Konya Şubesi olarak yaptığımız çalışmalardan, etkinliklerden, düzenlediğimiz meslek içi eğitimlerimizden ve gündeme dair açıklamalarımızdan, yeni hizmet ve sosyal tesis binamızda gerçekleştirmeyi planladığımız çalışmalarımızdan, etkinliklerimizden ve tarım ve hayvancılık sektörü içerikli söyleşilerde bulunuldu.  Genç ZMO‘ nun Şubemiz desteğiyle çıkardığı Akademik Tarım Dergisinin 6. sayısı ziyaretçilerin beğenilerine sunuldu.

Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50 büyüyerek, 9 ayrı salondan oluşan kapalı-açık 60 bin metrekare toplam alanda 26 ülkeden 500 firma ve firma temsilciliğinin bin 200 farklı markasının sergilendiği Konya Tarım Fuarımıza 5 gün boyunca, yurtdışından, ABD, Belçika, İtalya, Hollanda, İspanya, Almanya, Fransa, Suriye, Ürdün, Fas, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Uganda, Uruguay, Avusturya, Cezayir, Güney Afrika, Tanzanya, Libya, Kore, Irak ve İran‘dan, profesyonel ziyaretçi ve ilgililer geldi. Bunun yanı sıra fuar, yurtiçinden Anadolu‘nun tüm bölgelerini kapsayan 71 farklı ilden TÜYAP organizasyonları ile getirilen heyetler ile toplam 178 bin 261 ziyaretçiye Konya‘da TÜYAP çatısı altında ev sahipliği yaptı.

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş tarafından KTO - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi‘nde, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Derneği (TARMAKBİR) ve Konya Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TZOB Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Selçuk Üniversitesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, ve KOSGEB desteği ile düzenlenen Konya Tarım 2011 Konya 9. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı 20 Mart 2011 Pazar günü sona erdi.

Okunma Sayısı: 897
Fotoğraf Galerisi