2017-2018 ÖĞRETİM YILI KARİYER VE ÖĞRENCİ TANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

2017-2018 ÖĞRETİM YILI  KARİYER VE ÖĞRENCİ TANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI
KONYA
09.11.2017
 

Tanışma Toplantısına, ZMO Konya Şubemizden Başkanımız Celil ÇALIŞ ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Prof. Dr. Süleyman SOYLU, Fuat KUNDURACI, S.Ü. Ziraat Fakültesi‘nden Dekan Prof. Dr. Cevat AYDIN, Dekan Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş BAŞTAŞ, Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nuh BOYRAZ, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih ÖZDEMİR, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin ÇEVİK, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip YILDIZ, Yüksek Ziraat Mühendisi Metin ARIKAN katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Toplantı, Öğrenci Kolu Temsilcilerimiz Mert İLHAN` ın Genç ZMO‘nun Şubemizle beraber gerçekleştirdikleri çalışmalar ve etkinleri sunumuyla devam etti.

Sunumun ardından kürsüye davet edilen Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ şunları dile getirdi:

ZMO Başkanı Celil Çalış, "Tarım sektörü de sizler sayesinde ileriye gidecektir. Mesleğinizi sevin ve dünyayı, gelişmeleri takip edin. İyi bir ziraat mühendisine her zaman iş var. Okulda öğrendiğiniz teorik bilgileri, sahada da uygulayarak kendinizi geliştirin. Oda olarak biz her zaman sizlerin yanındayız." diyerek mühendis adaylarına aranılan, iyi bir ziraat mühendisi olmaları için çok çalışmalarını tavsiye etti.

Programda konuşan KTB Başkanı Hüseyin Çevik, "Türkiye‘de tarım sektörü, beslenme ve iş gücüne etkisi, milli gelire katkısı ve sanayi sektörüne sağladığı hammadde ile ekonomik, sosyal bir sektör olma özelliğini korumaktadır.  Kaliteli ve güvenli gıda arzının sağlanması hedefi başta olmak üzere, tarımsal kalkınmanın sağlanması adına eğitim çalışmalarına önem verilmektedir. 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için tarım sektörümüz eğitimli, bilinçli, ölçek ekonomisine özen gösteren yatırımcılara ihtiyaç duyacaktır. Bizim birçok ülke gibi ekonomimizi büyütecek, ekonomimizi sürekli güçlü tutacak hazır kaynaklarımız yok.  Bizim en büyük zenginliğimiz kendi insan gücümüz, genç nüfusumuz, bunların kabiliyetleri. Ekonomide başarının nüvesi tek kelimeyle insandır. Ülkemizin tarım üretimi ve ekonomisinde de gelişmesi için eğitimli üreticilere ihtiyacımız var. Sizler geleneksel ile modern tarımı harmanlayarak en iyisini elde edecek mühendis adayısınız. Ülkemizin diğer sektörlerinde de yaşanan masaya bağlılıktan artık kurtulmamız, aldığımız eğitimlerin eserlerini ortaya koymamız tarlanın, seranın, fabrikanın tozunu yutmamız gerek" diyerek gençlere dünya ile entegre olmaları tavsiyesinde bulundu.

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, yeni nesle her zamankinden daha fazla ihtiyaçlarının olduğunu söyleyerek, üretime katılan gençler görmek istediklerini belirtti. Yıldız; "Hayvancılık için olmazsa olmaz olan yem ve kaba yem üretiminin dünya standartlarına gelmesi için bu salondaki mühendislere ihtiyacımız var" dedi.

Toplantıda konuşan İşadamı Fuat Kunduracı, kendisinin de bu sıralarda okuduğunu ve tarım sektörünün birçok fırsatlar sunduğunu söyleyerek, en büyük zenginliğimizin gençlik ve onların hayalleri olduğunu dile getirdi. Ayrıca mühendis adaylarına tarımsal anlamda sürdürülebilirlik vurgusu yaptı.
Geleneksel buluşma öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Okunma Sayısı: 214
Fotoğraf Galerisi