31.ULUSAL TARIMSAL MEKANİZASYON VE ENERJİ KONGRESİ

31.ULUSAL TARIMSAL MEKANİZASYON VE ENERJİ KONGRESİ
MERKEZ
06.09.2018
 

31.Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Prof.Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde, 05-07 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

05 Eylül 2018 tarihinde ki açılış törenine;  ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY, CHP Bursa Milletvekili Orhan SARIBAL, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay SINDIR, CHP Adana Milletvekili Ayhan BARUT, önceki dönem MHP Milletvekili Prof. Dr. Alim IŞIK, önceki dönem CHP Milletvekili İlhan DEMİRÖZ, Bursa Şube Başkanımız Doç. Dr. Erkan YASLIOĞLU, kent yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Kongrede: Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Enerji Sistemleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil ALİBAŞ tarafından ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR’e 31. Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi’ne katılımından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Kongrede Başkanımızın yapmış olduğu açılış konuşması şöyledir:

Ülkemizde 1976 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongreleri, günümüze kadar 13 Uluslararası ve 30 Ulusal olmak üzere 43 kez farklı üniversitelerimiz tarafından düzenlenmiştir. 31.’si Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü tarafından Bursa’da organize edilmiştir. Sizleri Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum.

Bu kongrede sürdürülebilirlik anlayışıyla Türk tarımını modern tekniklerle daha çok üreten bir yapıya kavuşturmak amacıyla yeni tarım teknolojilerinin tartışılmasına imkan sağlayacaktır. Bu kapsamda; Toprak İşleme; Ekim, Dikim, Gübreleme ve Bakım; Sulama; Tarımsal Savaş, Hasat-Harman; Taşıma-İletim; Ürün İşleme; Hayvancılık; Traktör; Toprak Islahı; İşletmecilik; Tarımsal Enerji Kullanımı; Bilgi Teknolojileri- Hassas Tarım; Tasarım ve Genel mekanizasyon konuları incelenecektir.

Tarım Makinaları Sektörü, Türkiye Makine Sektörü içinde 2,75 milyar Amerikan Dolar’lık üretim değeri ile 2. Sırada yer almaktadır. 1161 firmada, 18.747 çalışanı olan bu sektörün ihracat hacmi 652 milyon Amerikan dolarıdır ve 120 farklı ülkeye gerçekleşmektedir. Bu değere traktör aksam ve parçalarının karşılığı olarak 150 milyon dolar daha ilave edebiliriz. 2016 yılında en çok ihracat gerçekleştirilen ilk 10 ülke ABD, İtalya, Azerbaycan, Irak, Özbekistan, İran, Sudan, Ukrayna, Fransa ve Bulgaristan’dır. Türk tarım makinaları sanayi, genel makina sanayi alt kategorileri içinde ihracat büyüklüğü ve dış ticaret dengesi bakımından da 5. Sırada yer almaktadır.

Tarımsal üretimin olmazsa olmazı olan Tarım Makineleri ve Teknolojileri konularında kongre sürecinde gerçekleştirilen sözlü ve poster sunumların ve tartışmaların ülke tarımımıza olumlu katkı sağlaması dileğiyle, hepinize başarılı bir kongre diliyorum.

 

Okunma Sayısı: 958
Fotoğraf Galerisi