4B`Lİ MESLEKTAŞLARIMIZIN MEMUR KADROLARINA ATANMALARIYLA İLGİLİ OLARAK TKB`YE GÖNDERDİĞİMİZ YAZI

4B`Lİ MESLEKTAŞLARIMIZIN MEMUR KADROLARINA ATANMALARIYLA İLGİLİ OLARAK TKB`YE GÖNDERDİĞİMİZ YAZI
MERKEZ
06.06.2011

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`na bir yazı göndererek, halen ataması yapılmayan meslektaşlarımızın kadro haklarının saklı tutulmasını istedik.

 

Tarih:06.06.2011

Sayı:1077

 

T.C.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü

Eskişehir Yolu 9. km

LODUMLU-ANKARA

  

 

Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası İle 4924 Sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Çalışanların Memur Kadrolarına Atanması Amacıyla Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname, 4.6.2011 tarih ve 27954 sayılı mükerrer Resmi Gazete‘de yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir.

Bilindiği üzere, Bakanlığınız 2011 Şubat ayında, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre, taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde istihdam edilmek üzere sözleşmeli Mühendis alımı için kadro açmıştır. Bu kadrolar için atamalar 26 Mayıs 2011 tarihinde ilan edilirken, atanacak Ziraat Mühendislerine başvuru için 17 Haziran 2011 tarihine kadar süre verilmiştir.

Ancak, istihdam edilecekleri birimler belli olan Ziraat Mühendisleri‘nin bir bölümünün 4 Haziran 2011‘den önce işe başlatıldığı, bir bölümünün ise "Tip Sözleşme"lerin henüz ulaşmadığı gerekçesiyle işe başlatılmadığı örgütümüz tarafından bildirilmiştir. KHK gereği 4 Haziran 2011 tarihinden sonra işe başlatılacak olan meslektaşlarımızın mağduriyeti söz konusu olacaktır.

Gelinen bu noktada söz konusu sınavı kazanıp da işe başlatılmamış meslektaşlarımızın haklarının saklı tutulması için gereken işlemin yapılarak, durumun kamuoyuna duyurulmasını ve ODA‘mızın da bilgilendirilmesini dileriz.

Saygılarımızla.

 

Dr. Turhan TUNCER

Başkan 

Okunma Sayısı: 2079