5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU 24-26 KASIM 2022
ODA’mız, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak beşincisini düzenlediğimiz Geleneksel Gıdalar Sempozyumunu, 24-26 Kasım 2022 tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde online olarak gerçekleştireceğiz.
Geleneksel gıdalar, kültürümüzün bir yansıması olarak şekillenmiş ve günümüze kadar üretimleri devam etmiş olan gıda maddeleridir. Geleneksel gıda ürünlerimizin korunması, günümüz şartlarına uygun olarak modern tesislerde üretimlerin teşvik edilmesi, üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, ülkesel ve bölgesel ölçeklerdeki geleneksel gıda ürünlerinin belirlenerek envanterlerinin çıkarılması bizlerin en önemli görevleri arasındadır. Geleneksel gıdalar ülke mutfağının parmak izi niteliğindedir ve küresel anlamda tanıtımlarının sağlanması gerekmektedir. Bu yaklaşımla sempozyumu “Geleneksel gıdalarda sürdürülebilirlik ve coğrafi işaret” teması ile düzenleyeceğiz.
Kongremizde, alanında uzman bilim insanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile sektör temsilcilerinin bir araya gelerek çalışmalarını ve görüşlerini paylaşabilecekleri sözlü ve poster bildiri sunumlarını içeren oturumlar ve paneller yer alacaktır.
Sempozyum programına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.
Çevrimiçi kayıt için lütfen TIKLAYINIZ.
Katılımınızı dileriz.