5. ULUSAL ÖĞRENCİ TARIM KONGRESİ

5. ULUSAL ÖĞRENCİ TARIM KONGRESİ
KONYA
28.04.2015

ZMO Konya Şubesi Öğrenci Kolu Üyelerimiz 5. Ulusal Öğrenci Tarım Kongresi’ne katıldı.

 

Çukurova Üniversitesi‘nin ev sahipliği‘nde 20-22 Nisan 2015 tarihleri arasında 5.‘si düzenlenen Ulusal Öğrenci Tarım Kongresi‘ne ODA‘mız Üyesi Selçuk Üniversitesi Tarım Ekonomisi Öğretim Üyesi Doç. Dr Mithat DİREK‘in danışmanlığı‘nda Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Öğrenci Kolu Üyelerimizden 42 kişilik bir ekiple katıldık.

Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu‘nda çeşitli üniversitelerden 300‘e yakın öğrencinin katıldığı Kongre‘nin açılışına TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası‘ndan Genel Başkanmız Özden GÜNGÖR, Onur Kurulu Üyemiz Şahin YETER ile Adana Şube Başkanımız Semih KARADEMIR, Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel KÜSEK, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan AKYÜREK, Çukurova Üniversitesi‘nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan FENERCIOĞLU ile Ziraat Fakültesi Dekanı İ. Halil ELEKÇIOĞLU, Adana İl, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet SÖĞÜT ve çok sayıda davetli katıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Öğrenci Kolumuz tarımda gündeme ve geleceğe yönelik hazırladıkları  6 poster ve bundan sonra gerçekleştirilecek olan kongrelere yurt dışından katılımı arttırmak amacıyla da İngilizce ve Türkçe olarak yaptıkları sunum ile Kongrede büyük beğeni topladılar.

5. Ulusal Öğrenci Tarım Kongresi‘nde ZMO GENÇ‘ten Lütfi NOHUTÇU ile Mehmet YURT "Toprakaltı Damla Sulama" başlıklı sunumu İngilizce ve Türkçe olarak yaptılar.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Öğrenci Kolu üyelerimizin hazırladıkları posterler de büyük ilgi gördü. "Tarımda Leonardik Kullanımı" başlıklı poster Nazlı CAN SAĞLIK ile Ayşe Hümeyra OMAY, "Yeni Düzen Kayısı" başlıklı poster Selda ZEYREK ile Merve TAYTAK, "Tarımda Mekatronik Robotların Kullanımı" başlıklı poster ZMO Konya Öğrenci Kolu Başkanı Esra ÇABUK, "Sera-Topraksız Tarım" başlıklı poster Şeyma BULDU ile Süleyman ÇİLTAŞ, "Mühendis- Ziraat Mühendisliği" başlıklı poster Tuğba TÜRKARSLAN, "KOP Bölgesi‘nde İklim Değişikliğinin Hububat Üretimi Üzerine Etkileri" başlıklı poster İbrahim ÇAKIR ile Kemal ŞENÖZLÜ tarafından hazırlandı.

Okunma Sayısı: 231
Fotoğraf Galerisi