8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
BURSA
10.03.2012

`Dünya Kadınlar Günü` dolayısı ile düzenlenen etkinliklere katıldık.

 

 

BAOB Yönetimi tarafından 13:00-14:00 saatleri arasında BAOB Yerleşkesi fuaye alanında kadın çalışanlar için buluşma toplantısı düzenlendi. 8 Mart‘ta tatil olan ve olmayan tüm akademik odaların kadın çalışanlarının bir araya geldiği etkinlikte, TMMOB Bursa İKK Sekreteri Fikri DÜŞÜNCELİ, BAOB Dönem Sözcüsü Bursa Eczacı Odası Başkanı Kubilay AYDIN ve Bursa İKK Kadın Komisyonu Başkanı E. Elif GÜVEN günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptılar ve kadın sorunlarının hiç olmadığı günlerde kutlamalar yapmayı dileyerek etkinliğe katılan kadın çalışanların ‘Dünya Kadınlar Günü‘nü kutladılar. Ayrıca, BAOB kadın çalışanlarının istekleri ve sorunlarını tüm BAOB çalışan kadınları adına Elektrik Mühendisleri Odası çalışanı bir arkadaşımız BAOB ve Oda yöneticilerine iletti.

Diğer etkinlik ise; Bursa Kadın Platformu‘nun her yıl düzenlediği 8 Mart Kadın Yürüyüşü idi. Yürüyüşe TMMOB Bursa İKK Kadın Komisyonu olarak tüm akademik odalardan komisyon üyesi birçok kadın meslektaşımız katıldı. Birçok demokratik kitle örgütünden oluşan kadın platformunun yürüyüşü yoğun yağmura rağmen kalabalıktı ve renkli görüntülere sahne oldu. Kadınlar yürüyüş boyunca edinemedikleri haklarını talep eden pankartlar taşıdılar.

Saat 18:30‘da Atatürk Stadyumu önünden başlayan yürüyüş Heykel Orhangazi Parkı‘nda basın açıklamaları, şarkı, türkü ve halaylarla sona erdi.   

 

Okunma Sayısı: 563
Fotoğraf Galerisi