‘OKULUMA, DOĞAMA, YAŞAMIMA DOKUNMA’ - EVRENSEL
Küçükçekmeceliler, Halkalı Ziraat Okulunun satışını engellemek için yine eylemdeydi. Daha önce okulun satışına karşı defalarca eylemler düzenleyen Küçükçekmece halkı bu kez Halkalı Meydanı‘ndaydı.
Tarihi önemi olan, sahip olduğu geniş arazi ve ormanı ile bölge halkının önem verdiği Ziraat Okulunun vakıf üniversitesi kurulmak üzere İlim Yayma Vakfına devredilmesine karşı duran bölge halkı yaklaşık iki aydır mücadele ediyor. Halkın itirazlarına kulaklarını tıkayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yapmış olduğu açıklamada okulu devrederek vefa borcunu ödediğini söylemişti.
Katılımın yoğun olduğu eyleme ilçedeki meslek odaları, yöre dernekleri, siyasi partiler ve çeşitli demokratik kitle örgütleri destek verdi.
"Rant için değil, insan için kent", "Okuluma, doğama, yaşamıma dokunma" , "AKP elini okulumdan çek " sloganlarının atıldığı eylemde Ayazma Kentsel Dönüşüm Mağdurlarından Kasım Aydın, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık ve Orman Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kader Cihan söz aldı.
TARIM MÜZESİ OLSUN
Eylemde söz alan Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık Ziraat Mühendisleri Odası olarak Beyazıt Vakfından vakfedilen, kimseye devredilemeyecek olan, hatta tahsisi dahi yapılamayacak olan okulla ilgili gerekli hukuki girişimde bulunarak dava açtıklarını belirterek, "Tarım bakanlığının elinde iken çivi çaktırılmayan yere özel üniversite, Sabahattin Zaim Üniversitesi gelince duvarları yıktırıldı, korkulukları söktürüldü, yer döşemelerinde değişiklikler yapıldı. Devletin elinde bir çivi dahi çaktırılmazken özel üniversiteye geçince bu ayrıcalık niye. Suç duyurusunda bulunduk, buna müsaade edenler hakkında işlem yapılmasını başlattık. Ziraat Okulu bir tarım müzesi olarak halkın kullanımına açılsın istiyoruz. Deprem olduğunda halkın emniyetle sığındığı bir alan olsun istiyoruz. Türkiye‘nin bekçileri köylülerdir akarsularının başında burada Halkalı Ziraat Okulunun kamunun halkın kullanımı için savunan ve burada nöbetini bekleyen siz değerli Küçükçekmece halkını saygıyla selamlıyorum. Bu mücadelede sonuna kadar birlikteyiz." dedi.
YAŞAM ALANLARIMIZIN YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Basın açıklamasını okuyan Yavuz Ergen iki aydır mücadele ettiklerini ama sözlerini dinletemediklerini belirterek "Ziraat Mühendisleri Odasının açmış olduğu davanın sonucunu beklemeden üniversite tabelasını astılar ve içeride tahribata başladılar" dedi. Okulun ve arazisinin özel bir üniversiteye verilmesinin ilçenin halka ait tek yeşil alanının yok edilmesi, halka ait bir alanın zenginlere açılması demek olduğunu vurgulayan Ergen, seçimlerden sonra 13 mahallede kentsel dönüşüm planlarının uygulamaya geçileceği, Küçükçekmece halkı olarak Ziraat Okulunun ve diğer yaşam alanlarının yok edilmesine sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)