“HUBUBATTA YABANCI OT VE HASTALIKLARLA MÜCADELE” KONULU EĞİTİM SEMİNERİ

“HUBUBATTA YABANCI OT VE HASTALIKLARLA MÜCADELE” KONULU EĞİTİM SEMİNERİ
KONYA
08.03.2012

Konya Şubemiz “Hububatta Yabancı Ot ve Hastalıklarla Mücadele” konulu eğitim semineri ile Ziraat Mühendisleriyle çiftçileri bir araya getirdi.

 

 

ZMO Konya Şubemiz, 3 Mart 2012 Cumartesi günü Konya Ticaret Borsası Konferans Salonunda "Hububatta Yabancı Ot ve Hastalıklarla Mücadele" konulu eğitim semineri düzenledi. Eğitim seminerine çok sayıda Ziraat Mühendisi ve çiftçi katıldı.

Eğitim semineri açılış konuşmasında hububatta yabancı ot ve hastalıklarla mücadele etmenin ürün verim ve kalitesinde önemli rol oynadığını söyleyen Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

"Buğdayın kaliteli olanı yüksek fiyatlarla sahibini bulurken, kalitesi düşük buğdaylar düşük fiyatlara satılmak zorunda kalıyor. Çiftçilerimiz bu tür organize edilen seminer ve konferanslarda edindikleri bilgileri kendi tarlalarında uygulayarak ürün kalitesini yükseltebilirler. Çiftçilerimiz yabancı ot ve hastalıklarla mücadelede biyolojik ve kimyasal mücadeleye gereken önemi göstermezlerse üründe yüzde 50‘lere varan verim kayıpları yaşayabilirler. Yabancı ot ve hastalıklarla mücadelenin yanında zararlılara da dikkat edilmelidir. Buğdayda özellikle protein oranını olumsuz yönde etkileyerek kaliteyi düşüren süne zararlısı ile de biyolojik ve kimyasal mücadele yapılmalıdır.

Oturum Başkanlığını S.Ü. Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet ZENGİN‘in yaptığı "Hububatta Yabancı Ot ve Hastalıklarla Mücadele" konulu eğitim semineri S.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet GÜNCAN ve aynı zamanda ZMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Nuh BOYRAZ tarafından verildi.

Okunma Sayısı: 684
Fotoğraf Galerisi