“I. BİYOYAKITLAR VE TARIM SEKTÖRÜ PANELİ”

“I. BİYOYAKITLAR VE TARIM SEKTÖRÜ PANELİ”
KONYA
19.03.2012

BİYAME ve KTB’nın müşterek organizasyonu ile düzenlenen “I. Biyoyakıtlar ve Tarım Sektörü Paneli”ne Başkanımız Özkan TAŞPINAR katıldı.

 

 

(BİYAME) Biyoyakıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ve (KTB) Konya Ticaret Borsası‘nın  organizasyonu ile Konya Ticaret Borsası Konferans Salonu‘nda gerçekleştirilen "I. Biyoyakıtlar ve Tarım Sektörü Paneli"ne Başkanımız Özkan TAŞPINAR katıldı.

Panelde açılış konuşmasında "Tarım ülkesi olarak biyoyakıta önem vermemiz gerekir" diyen ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, "Dünyada daha önce başlayan biyoyakıt üretimi ve kullanımı konusunda ülkemizde 2011 yılında çıkarılan kanunla 2013 ve 2014 yıllarında biodizel ve bioetonolün %1-2 sevilerinde kullanımına izin verilmiştir. Oysa Avrupa‘da ortalama % 15 olan bu kullanım Brezilya gibi ülkelerde % 60 seviyelerindedir. Tarım ülkesi olan ülkemizde biyoyakıtlar; petrole ödenen yüksek miktardaki dövizler sebebiyle önem arz etmektedir. Ancak yurt dışından ithal ettiğimiz tarım ürünleriyle de biyoyakıt üretmek hiçbir zaman karlı olmayacaktır. Bu nedenle ülkemiz Konya Ovası gibi ovaların rantabl kullanılmasıyla oluşacak verim artışları ile birlikte biyoyakıt elde edilmesi ülkemiz tarımı, işsizlik ve ekonomisi açısından çok önemlidir" dedi.

Okunma Sayısı: 499
Fotoğraf Galerisi