“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ UYUM VE FARKINDALIK ÇALIŞTAYI 4”

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ UYUM VE FARKINDALIK ÇALIŞTAYI 4”
KONYA
11.12.2012

TÜBİTAK TÜSSİDE’ nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen “İklim Değişikliği Uyum ve Farkındalık Çalıştayı 4” programına Konya Şube Başkan Vekilimiz Celil ÇALIŞ katıldı.

 

Türkiye‘nin kentsel, kırsal ve kıyı alanlarındaki iklim değişikliği risklerinin yönetimi için ulusal ve bölgesel kapasite geliştirilmesi ve eğitimin yaygınlaştırılması yoluyla iklim değişikliğinin etkileri ve uyum konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nın koordinasyonunda, TÜBİTAK TÜSSİDE‘ nin yürütücülüğünde "İklim Değişikliğinin Etkileri ve İklim Değişikliklerine Uyum konularında Farkındalık Geliştirme Projesi" başlatıldı.

Söz konusu projenin ilk adımı olarak bölgesel iklim deşikliğinin etkilerini ortaya koymak için Türkiye‘nin dört bölgesinde belirlenen toplam dört ilde (Trabzon-İzmir-Konya-Edirne) paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirilen çalıştaylar oluşturuldu.

Bu kapsamda, Konya‘da düzenlenen çalıştaya Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi adına Başkan Vekilimiz Celil ÇALIŞ katıldı.

Konya Dedeman Otel de gerçekleştirilen "İklim Değişikliği Uyum ve Farkındalık Çalıştayı 4" programında iklim değişikliği ile ilgili yerel farkındalıklar ortaya konularak, paydaşların çözüm önerileri ele alındı.

Okunma Sayısı: 692
Fotoğraf Galerisi