“İYİ TARIM UYGULAMALARI HASAT ŞENLİĞİ”

“İYİ TARIM UYGULAMALARI HASAT ŞENLİĞİ”
KONYA
11.08.2014

İyi Tarım Uygulamaları Hasat Şenliği’ne Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ ile Yazman Üyemiz Nuran UYSAL katıldı.

 

İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında Karatay İlçesi Erler Mahallesi‘nde İyi Tarım Uygulamaları Hasat Bayramı yapıldı.

Hasat Bayramına Meram Belediye Başkanı Fatma TORU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin BAYDAR, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubemizden Başkanımız Celil ÇALIŞ ile Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Nuran UYSAL ve çok sayıda davetli katıldı.

Kürsüde söz alan ZMO Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında iyi tarım uygulamaları hakkında bilgi verdi. ÇALIŞ şunları söyledi: Çağımızın gerektirdiği tempolu yaşamla birlikte, artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi, güvenli gıda tüketiminin de önemini arttırmıştır. Tüketiciler direk tükettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak ister hale gelmiştir. İyi Tarım Uygulamaları (İTU) FAO tarafından, "tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler" olarak tanımlanmaktadır. İyi Tarım Uygulamalarının amacı insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek üretimin yapılmasıdır. Bunun için İTU, Zararlılarla Entegre Mücadele (Integrated Pest Management, IPM) ve Entegre Ürün Yetiştiriciliği (Integrated Crop Management - ICM) tekniklerinin, üretimde birlikte uygulanmasını önermektedir."

Yapılan sertifika törenin ardından program sona erdi.

Okunma Sayısı: 141
Fotoğraf Galerisi