“TARLA BİTKİLERİ TARIMINDA DENGELİ BİTKİ BESLEME VE GÜBRELEME" EĞİTİMİ

 “TARLA BİTKİLERİ TARIMINDA DENGELİ BİTKİ BESLEME VE GÜBRELEME" EĞİTİMİ
KONYA
30.05.2011

Eğitim S.Ü. Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet ZENGİN tarafından verildi.

 

 

ZMO Konya Şube Binası eğitim salonunda 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü 33 Ziraat Mühendisinin katılımıyla gerçekleşen "TARLA BİTKİLERİ TARIMINDA DENGELİ BİTKİ BESLEME VE GÜBRELEME" eğitimi S.Ü. Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet ZENGİN tarafından verildi.

ZMO Yönetim Kurulu üyelerimizden Sevim YÖNET, Doç. Dr. Nuh BOYRAZ, Ekrem HUĞLU ve Hakan KUŞCU‘nun da bulunduğu "Tarla Bitkileri Tarımında Dengeli Bitki Besleme ve Gübreleme eğitimi, ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR‘ın konuşmasıyla başladı. TAŞPINAR, önceki şube binamızda eğitim salonu olmadığı için zorlandığımızı anımsatırken, yeni binamızın olanaklarına dikkat çekerek, artık meslektaşlarımız hangi konuda eğitim alma gereği hissederse bu doğrultuda eğitim düzenleme yoluna rahatlıkla gidilebileceğini kaydetti.

Eğitimlere önümüzdeki hafta sonunda tarla bitkilerinin (Buğday, Mısır, Ayçiçeği ve diğer ürünler) toprak hazırlığından hasada kadar yetiştirme tekniği ile ilgili bir eğitimle devam edileceğini belirten Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti:

"Fakülteden mezun olduktan sonra bugüne kadar çalışmamış ya da sektör içerikli bir işte değilseniz ama Ziraat Mühendisi olarak çalışmayı hedefliyorsanız veya çalışıyor olsanız da yeni gelişmeleri takip etmek, bilgilerinizi pekiştirmek ve bundan sonraki yaşayacağınız problemlerin çözümlerini bulabilmeniz ve Ziraat Fakültesi ile ODA‘mızla diyaloglarının artırılması maksadı ile bu eğitimlere meslektaşlarımızın katılımını önemsiyoruz. Coğrafyamızda ekilen tarla bitkilerinin veriminin ve kalitesinin yükseltilmesi bakımından düzenlediğimiz bu eğitim vazgeçilemez olan dengeli bitki besleme ve gübreleme ile alakalıdır. Bu eğitimlerle verim ve kalitede yaşanan tüm sorunları çözümleyebilir, kendi çiftçimiz ve toprağımız dururken dışarıdan ithalat yaparak yurt dışındaki çiftçileri ve toprak sahiplerini zengin etmek yerine kendi çiftçimizi kalkındırır,  hatta dışarıya ihraç eden bir tarım ülkesi olabiliriz."

Okunma Sayısı: 1071
Fotoğraf Galerisi