“TARLA BİTKİLERİNİN TOPRAK HAZIRLIĞINDAN HASADA KADAR YETİŞTİRME TEKNİĞİ" EĞİTİMİ

“TARLA BİTKİLERİNİN TOPRAK HAZIRLIĞINDAN HASADA KADAR YETİŞTİRME TEKNİĞİ" EĞİTİMİ
KONYA
07.06.2011

Eğitim S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman SOYLU tarafından verildi.

 

ZMO Konya Şubemiz kendisini geliştirmek ve var olan bilgilerini yenilemek isteyen Ziraat Mühendisi meslektaşlarımıza  "TARLA BİTKİLERİNİN (BUĞDAY, MISIR, AYÇİÇEĞİ VE DİĞER ÜRÜNLER) TOPRAK HAZIRLIĞINDAN HASADA KADAR YETİŞTİRME TEKNİĞİ "  konulu eğitim semineri düzenledi. Şube eğitim salonunda gerçekleşen seminer, S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman SOYLU tarafından verildi.

Yönetim Kurulu Üyelerimizden Ekrem HUĞLU ve Hakan KUŞCU‘ nun da bulunduğu "Tarla Bitkilerinin (Buğday, Mısır, Ayçiçeği ve Diğer Ürünler) Toprak Hazırlığından Hasada Kadar Yetiştirme Tekniği" eğitimi Başkanımız Özkan TAŞPINAR‘ ın konuşmasıyla başladı.

Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

Tarımın ülkemizde ve şehrimizde en iyi şekilde ilerlemesi ve insan sağlığı açısından en doğal ürünün yetiştirilmesi için Ziraat Mühendislerine büyük görevler düşüyor. Bu görevi eksiksiz olarak yapmak için Ziraat Mühendisi olarak yeni gelişmeleri takip etmek, bilgileri pekiştirmek ve bundan sonraki yaşayacağınız problemlerin çözümlerini bulabilmeniz bakımından bu eğitimlere katılmanız çok önemlidir.

Tarımda, tarladan sofraya kadar kontrollü üretimin gerçekleşmesi açısından büyük önem taşıyan Tarım Danışmanı olarak çalışırken önceliğiniz bilgilerinizi sürekli yenilemek olmalıdır. Bu bakımdan da ODA mızın düzenlediği meslek içi eğitimlere katılmanızı önemsiyoruz. Talepleriniz doğrultusunda da bu eğitimleri düzenlemeye devam edeceğiz.

Tarım Danışmalığı ile tohumdan hasada kadar Ziraat Mühendisi çiftçilerimizin yanında olarak; tohum çeşidinin belirlenmesinden, sulama zamanları ve miktarları, gübre, ilaç kullanma zamanları ve miktarlarının belirlenmesi ve takibinin yapılması ile zirai ilaç kalıntısının önlenmesinden tutun fazla su ve gübre israfından da kurtulmasını sağlamaktadır. Böylelikle; verim ve kalite artacak çiftçi daha çok para kazanacaktır. Tarıma dayalı üretim yapan sanayici kaliteli ürüne sahip olacak ve tüketici de güvenilir bir gıdaya ulaşmış olacaktır.

Okunma Sayısı: 663
Fotoğraf Galerisi