ABC GÜNDEM: 2022 EL VE CEP YAKIYOR!- 13 ARALIK 2021

ABC GÜNDEM: 2022 EL VE CEP YAKIYOR!- 13 ARALIK 2021
MERKEZ
14.12.2021

"Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez: Bizi ekmek, süt, meyve ve sebzede çok ciddi bir kriz ile pahalı bir 2022 yılı bekliyor."

 

Artık günü geçtik her saat yeni bir zam haberiyle karşı karşıya kalıyoruz. Rekor kıran döviz kurları iğneden ipliğe zam olarak yansırken, vatandaşın alım gücü de dibi gördü. Vatandaş artık kuruşun dahi hesabını yaparken, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez’den keyif kaçıracak açıklamalar geldi. Gıda fiyatlarına gelen zamları değerlendiren Suiçmez, çiftçilerin zararına üretim yaptığı bir hale geldiğini belirterek, “Traktörlerin çalışması için mazot gerekiyor ama mazot son gelen zamla 10 TL’nin üzerinde” dedi.

Pahalılık olarak yansır

Suiçmez, “Bu çiftçinin tarım aletlerini yeteri kadar çalıştıramayacağı anlamına gelir. Gübreye gelen zamlar da ortada. Bu üretim ve ekimi azaltacak. Mazotu, gübreyi, tohumu, ilacı, yemi kullanamayan üreticilerin üretimden çekilmesinden başka bir çaresi yok. Borçlar da cabası. Çiftçi artık sürekli olarak zararına üretim yapar hale geldi. Üretici korunmazsa bu durum halka pahalılık olarak yansır. Gerçek planlamanın yapılmadığı bir ortamda bizi ekmek, süt, meyve ve sebzede çok ciddi bir kriz ile pahalı bir 2022 yılı bekliyor” diye konuştu.

 

Haber kaynağına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ. 

Okunma Sayısı: 112
Fotoğraf Galerisi