ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNE SİYAH ÇELENK!

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNE SİYAH ÇELENK!
MERKEZ
06.06.2013

AOÇ`deki Başbakanlık Sarayından ve AOÇ topraklarının talanından vazgeç!

 

 

Başkent Dayanışması bileşenleri, AOÇ arazisi üzerinde yapılması planlanan ABD Büyükelçilik binasını protesto etmek amacıyla ABD Büyükelçiliği`ne yürüyerek, siyah çelenk bıraktı.

Eyleme ODA Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, II. Başkanımız Prof. Dr. Melahat AVCI BİRSİN, Yönetim Kurulu üyelerimiz Hamdi ARPA, Özden GÜNGÖR, Murat ASLAN ve Caner AKSAKAL, Yönetim Kurulu yedek üyelerimiz Vuslat ULUSOY, Mehtap ERCAN BİLGEN, Özgür SELVİ ve Demet IRMAK, Genel Sekreterimiz Kamil BAYRAM, Genel Sekreter Yardımcımız Bülent TORUNBALCI ve üyelerimiz katılım sağladı.

Konur Sokak`ta Mimarlar Odası Ankara Şubesi`nin önünde toplanan grup, siyah tişörtler giyerek, alkış ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Taksim Gezi Parkı için direnenlere de selam gönderilen yürüyüş sırasında, yoldan geçen arabalar korna çalarak, bazı yurttaşlar da işyerlerinin camlarından tencerelere vurarak desteklerini gösterdiler.

Polisin grubun tamamının büyükelçilik önüne gitmesine izin vermemesi üzerine, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı. Daha sonra Başkent Dayanışması bileşenlerinin temsilcileri, ABD Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Başken Dayanışmasının açıklamasında, AOÇ`deki Başbakanlık Sarayından ve AOÇ topraklarının talanından vazgeçilmesi istendi.

 

Okunma Sayısı: 341
Fotoğraf Galerisi