ADANA’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

ADANA’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
ADANA
04.05.2010

1 Mayıs “işçilerin, emekçilerin, tüm çalışanların uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü” olarak bütün dünyada her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı.

 

1 Mayıs "işçilerin, emekçilerin, tüm çalışanların uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak bütün dünyada her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Ama ülkemizde hissedilen farklı bir duygu ve heyecan vardı bu yıl, 1 Mayıs gününde. 32 yıl önce kırıldığımız, yasaklandığımız, kalbimizin bir parçasının kaldığı Taksim alanını kazanıyorduk bu yıl. Bu sevinç, bu duygu ve heyecan sadece İstanbul ile sınırlı değildi, bütün illerdeki kutlamalarda hissediliyordu.

Adana‘daki kutlamalar 6 konfederasyon, TMMOB ve Adana Tabip Odası‘ndan oluşan Tertip Komitesi‘nin öncülüğünde yapıldı. Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde toplanan gruplar buradan kortejler oluşturarak Uğur Mumcu Meydanı‘na doğru yürüyüşe geçtiler. Alanda Tertip Komitesi adına yapılan konuşmalardan sonra sahneye çıkan müzik grupları eşliğinde uzun süre halaylar çekildi. Coşku ve heyecan mitingin sonuna kadar eksilmedi.

Adana‘da 1 Mayıs kutlamalarına bu sene katılımın her zaman olduğundan fazla olduğu gerçeği bütün çevreler tarafından kabul edildi.

1 Mayıs mitingine Şube Yönetim Kurulumuz ve çok sayıda üyemiz katılarak destek verdi.

Okunma Sayısı: 1056
Fotoğraf Galerisi