ADANA'DA POLİS ŞİDDETİ!

ADANA'DA POLİS ŞİDDETİ!
ADANA
04.06.2013

Taksim Gezi Parkı eylemlerini protesto eden yurttaşlara polisin sert müdahalesi ile başlayan tepki eylemleri Adana halkını sokaklara döktü.

 

Taksim Gezi Parkı`na AVM yapmakta ısrar eden AKP İktidarı, tüm bilimsel karşı çıkışlara kulağını kapayarak kendine muhalif tüm kesimlerin üstüne polis şiddeti ile saldırdı.

Olayların başladığı günden bu yana sokakta Adana halkı ile omuz omuza mücadele eden Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıları da polis şiddetine maruz kaldı.

Pazar günü Atatürk Parkı`na atılan gaz bombalarından etkilenen yurttaşlar Oda`mıza sığındı. Yakına atılan gaz bombaları rüzgarın da etkisiyle ZMO Adana Şubesine doldu. Yoğun gazdan etkilenen üyelerimizin çoğu solunum sıkıntısı yaşadı.

Polis aralıksız olarak Atatürk Parkı, Atatürk Caddesi, Gazipaşa Bulvarı, Ziyapaşa Bulvarı, Uğur Mumcu Meydanı ve Sular Mevkiinde toplanan yurttaşlara biber gazı, basınçlı su ve plastik mermi ile müdahalede bulundu. Bu müdahaleler sonucu Odamızın da yer aldığı Kurtuluş Mahallesi`nde biber gazı bulutları oluştu.

Adana`daki eylemler aralıksız olarak devam ediyor ve yurttaşlar AKP iktidarını istifaya çağırıyor.

Okunma Sayısı: 444
Fotoğraf Galerisi