ADANA'DA SICAK 1 MAYIS!

ADANA'DA SICAK 1 MAYIS!
ADANA
02.05.2013

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kavurucu sıcağa rağmen binlerce Adanalı sokağa çıkıp emeğin bayramını kutladı.

 

 

Adana`da `1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nedeniyle Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde toplanan sendikalar, odalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri saat 13.00′da Mustafa Kemal Paşa Bulvarı`ndan Uğur Mumcu Meydanı`na doğru polisin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüşe geçtiler.

Yürüyüş boyunca ellerinde taşıdıkları pankart, döviz ve bayraklarla 1 Mayıs`ı kutlayan Adanalı yurttaşlar davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlenip halay çektiler. Eylemciler taşıdıkları pankart ve dövizlerle iş hayatında yapılan düzenlemelere karşı çıkarken, attıkları sloganlarla da talep ve isteklerini dile getirdi.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu`nun "Yaşasın 1 Mayıs" pankartı arkasında yürüdüğümüz mitinge Şube Başkanımız Şahin Yeter, Şube Yönetim Kurulumuz ve üyelerimiz katılarak destek verdiler.

Mitingde 1 Mayıs Tertip Komitesi adına söz alan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, bugün çalışanların her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Etkinlik Ali Asker`in konseriyle son buldu.

 

Okunma Sayısı: 360
Fotoğraf Galerisi