ADANA'DA YILDA 16 BİN TON KAÇAK ET KESİMİ YAPILIYOR
Şube Başkanımız Şahin YETER 19 Şubat 2010 günü yaptığı basın toplantısında, Adana'da yıllık 23 bin ton et tüketilirken bunun sadece 7 bin tonunun denetimli olduğunu belirterek, Avrupa'da yılda kişi başına 75 kg. et tüketilirken bu rakamın ülkemizde 8 kg’da kaldığını söyledi.
Şube Başkanımız Şahin YETER; düzenlediği basın toplantısında, et fiyatlarında yaşanan artışı ve at ve eşek eti kesimi konusunu değerlendirdi. Son bir yılda et fiyatlarının 2 katına çıktığını belirterek, fiyatlardaki bu anormal artışın, tüketicileri et gibi temel besini satın alma gücünden yoksun bıraktığını söyledi. At ve eşek eti kesiminin de bu nedenden dolayı ortaya çıkarak insan sağlığını tehdit eder boyuta geldiğini ve insanlara yasadışı para kazanma yolunu açtığını ifade etti.
Adana‘da yıllık 23 bin ton et tüketimi olduğunu, bunun 7 bin tonunun denetimli, 16 bin tonunun ise kaçak kesim olduğunu belirterek, hayvancılık politikalarındaki yanlışlar nedeniyle bugünkü tablonun ortaya çıktığını ifade etti.
YETER; Yılların birikimi olan bu krizin ithalatla, geçici önlemlerle çözülemeyeceğini tam tersine durumu daha da ağırlaştıracağını belirterek, Çözüm olarak ülkenin hayvan varlığının ve hayvan veriminin artırılmasını işaret etti.