AFET YASASI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

AFET YASASI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM
İSTANBUL
14.05.2012

İTÜ Mimarlık Fakültesi konferans salonunda 12 Mayıs 2012 tarihinde yapılan Afet Yasası ve Kentsel Dönüşüm Forumu`na katılım sağladık.

 

 

İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve İstanbul Barosu tarafından düzenlenen forumun, Av. Alev Seher TUNA tarafından yönetilen bilgilendirme sunumları bölümünde ODA‘mız Önceki Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan GÜNAYDIN konuyla ilgili partisinin görüşlerini aktardı. Bu bölümün diğer konuşmacıları İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkez Başkanı Av. Dr. Erdem İlker MUTLU, TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan AKGÜN, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Özlem ÖZÇEVİK ve Doç. Dr. Şence TÜRK ile İstanbul Barosu‘ndan Av. Filiz SARAÇ oldu.

Etkinliğin forum bölümünde Şube Başkanımız Ahmet ATALIK yasa tasarısından ziyade bir fetva özelliği taşıyan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasa Tasarısı üzerine değerlendirmelerde bulunduktan sonra zihniyetin daha iyi anlaşılabilmesi açısından hazırlık çalışmaları sürdürülen Yapı Denetimi Hakkında Yasa Tasarısı, zeytinlik alanların neredeyse tamamını yapılaşmaya açan yönetmelik değişikliği ile yabancılara karşılıklılık ilkesi dahi olmaksızın 60 hektara kadar toprak satışına olanak sağlayacak yasa tasarısı hakkında bilgi verdi.

Tekirdağ Şube Başkanımız Dr. Cemal POLAT‘ın da katılarak destek verdiği forumda ayrıca TMMOB Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi II. Başkanı Prof. Dr. Aynur Aydın COŞKUN, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi‘nden Burak Kaan YILMAZSOY, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Osman ÖNCEL, Feofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet ERCAN, Akut Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Başkanı Dündar ŞAHİN de yer aldı.

Okunma Sayısı: 800
Fotoğraf Galerisi