AKIN ÖZDEMİR ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 31. YILINDA SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI.

AKIN ÖZDEMİR ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 31. YILINDA SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI.
ADANA
21.12.2009

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubemizin Kurucu Başkanı ve TMMOB İKK Sekreteri Akın ÖZDEMİR Katledilişinin 31. Yılında Anıldı.

 

ZMO Adana Şubemizin Kurucu Başkanı Akın ÖZDEMİR, 18-19 Aralık 2009‘da anıldı. 18 Aralık 2009 Cuma günü Adana‘da öldürüldüğü yere karanfil bırakıldıktan sonra saat 12.30‘da Mersin Asri Mezarlığı‘nda mezarı başında yoğun katlımın yaşandığı "AKIN ÖZDEMİR DOSTLARI"nca anıldı.

Adana‘da öldürüldüğü yerde Genel Başkanımız Gökhan GÜNAYDIN‘ın konuşmasının ardından karanfiller bırakıldı. Mersin‘de mezarı başındaki yoğun ilgi ve katılımın olduğu törende ise Mersin Şube Başkanı Mehmet ATEŞ ve Genel Başkanımız Gökhan GÜNAYDIN‘ın konuşmalarının ardından Denizli Şubemizden Akın ÖZDEMİR‘in arkadaşı Kadir ÇETİNKOL tarafından oğlunun Akın ÖZDEMİR‘e yazdığı mektup okundu. Daha sonra mezara karanfiller ve güller bırakıldı.

19 Aralık Cumartesi Günü saat 14.00‘de  Adana Şubemizde anma etkinliklerine devam edildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Şahin YETER, "Bugün burada bulunanlar 31 yıl önce aramızdan koparılıp alınan bu onurlu ve mert insanın hala aramızda olduğunun kanıtıdır" dedi. Genel Başkanımız Dr. Gökhan GÜNAYDIN‘ın konuşmalarının ardından düzenlenen makale yarışmasında "Gaspedilmiş Değerler Organizasyonu GDO" sunumuyla ödüle layık görülen Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencisi ve ZMO Genç Üyesi Nilay ÖZALTACA tarafından makalesi okundu.

Şubemiz tarafından düzenlenen Akın Özdemir Semt Parkı Peyzaj Düzenlemesi Proje yarışmasında dereceye giren Projelerin sahibi Ç.Ü. Ziraat Fak. Peyzaj Mimarlığı Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine ödülleri verildi.

Daha sonra  Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencisi ve ZMO Genç Üyesi Bahattin DENKTAŞ "Mayınlı Araziler" konulu sunumunu yaptı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk CANDANSAYAR‘ın verdiği "Sol, Ahlak ve Gündelik Yaşam" semineri ilgi ve beğeni ile izlendi. Etkinlikler Şubemiz Türk Halk Müziği Ekin Korosu üyelerinin solo söylediği türkülerle katkıda bulundukları Akın ÖZDEMİR‘i Türkülerle Anmak programı ile sona erdi. 

Anma töreni ve etkinliklerine Akın ÖZDEMİR‘in eşi Mine ÖZDEMİR, kızı Deniz  ÖZDEMİR, Genel Başkanımız Dr. Gökhan GÜNAYDIN, II. Başkan Dr. Turhan TUNCER, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Özden GÜNGÖR, İzmir Şube Başkanı Ferdan ÇİFTÇİ, Akın Özdemir‘in dostları ve üyelerimiz katıldılar. 

Okunma Sayısı: 1055
Fotoğraf Galerisi