AKIN ÖZDEMİR PARKI VE ANITI AÇILDI

AKIN ÖZDEMİR PARKI VE ANITI AÇILDI
ADANA
18.12.2012

Öldürülüşünün 34. yılında Akın Özdemir anılıyor.

 

 

Öldürülüşünün 34. Yılında Akın Özdemir`in adının yaşatıldığı Akın Özdemir Parkı ve Anıtı ile Elektrik Mühendisleri Odası Parkı, Adana merkez Çukurova ilçesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın tarafından 15 Aralık 2012 günü açıldı.

Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Yeter, EMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mak, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turhan Tuncer, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın`ın konuşmalarının ardından Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan`a Oda Başkanımız Dr. Turhan Tuncer, anıt eserlerin tasarlayıcısı Doç. Suat Karaaslan`a EMO Başkanı Cengiz Göltaş birer teşekkür plaketi takdim ettiler.

Akın Özdemir Anıtı`nın kurdeleleri Akın Özdemir`in eşi Mine Özdemir, kızı Prof. Dr. Deniz Özdemir, Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Oda Başkanımız Turhan Tuncer, Adana Şube Başkanımız Şahin Yeter ve Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan tarafından kesildi. Anıttaki Tabelada Akın Özdemir`in "Türkiye toprağı aç, insanı aç, hayvanı aç bir ülke olmaktan kurtarılmalıdır" sözünden sonra Akın Özdemir şu şekilde tanıtılmıştır:

"TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Adana Şubesi Kurucu Başkanı olan Akın Özdemir, 1945`te Kütahya Emet`te doğdu. 1969`da Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdi. 1968 kuşağının öğrenci liderlerinden olan Akın Özdemir, Ziraat Fakültesi Talebe Cemiyeti Başkanlığı yaptı. Bir fikir adamı olduğu kadar bir eylem adamı olan Akın Özdemir, iyi bir kooperatifçi iyi bir örgütçüydü. Çukurova`da ırgatların, kır yoksullarının, ilerici ve yurtsever ziraatçilerin efsanevi önderiydi. 18 Aralık 1978`de işyerinin ve sevgili eşinin gözleri önünde, hain bir pusuda, ümidin ve hürriyetin düşmanı kalleş bir çete tarafından kurşunlanarak katledildi. Akın Özdemir`i dostları, kır emekçileri, yoksul ırgatlar hiç unutmadı. Onların hafızasına genç, yakışıklı yiğit bir delikanlı olarak kazındı, zamana meydan okudu. Bu anıtta anlatıldığı gibi; elden ele bu güne getirilen Akın`ın o değerli anısı, güneşe akın edenlerin çoğalan ellerinde "Güneşin Zaptına" dek yaşatılacaktır. 15 Aralık 2012"

Okunma Sayısı: 1367
Fotoğraf Galerisi