''ANAYASA VE REFERANDUM'' PANEL

DENİZLİ
01.09.2010

Panele konuşmacı olarak Denizli Şube Başkanımız İbrahim GÜR katıldı.

 

Denizli‘de 28 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleştirilen ‘‘ANAYASA VE REFERANDUM‘‘ paneline konuşmacı olarak katılan Şube Başkanmız, referandumda neden ‘‘HAYIR‘‘ denilmesi gerektiğine yönelik görüşlerini dile getirdi.

Denizli 78‘liler Derneğince gerçekleştirilen ve Dernek Genel Başkanı Cemalettin CAN‘ında panelist olduğu panelde, Şube Başkanımız özetle şu görüşleri aktardı:

 

AKP‘NİN 12 EYLÜLDE HALKIMIZA ONAYLATMAK İSTEDİĞİ KENDİ ANAYASININ ÖZÜNDE;

 

 Sözde darbecilerle hesaplaşma,demokratikleşme ve reform aldatmacası altında;

-12 eylül 1980 darbesi ile yarı bağımlı hale getirilen Yüksek Yargının, tam olarak siyasi iktidara bağımlı hale getirmek vardır.

-Böylelikle kendi baskıcı,işbirlikçi,gerici,özelleştirmeci,halkımıza hesap vermekten kaçan,hem de bundan sonra yapacakları adına elini güçlendiren sivil dikta rejimini kurmak vardır.Bunun için kendisine bağlı savcı ve hakimlerden oluşan kendi hukuk sistemini kurmak vardır.

-Başta Yüksek Yargı‘yı ve tüm devletin kurumlarını ele geçirmek,kendisine verilen görevleri yerine getirmek adına,ülkemizi dış ve iç çıkar odaklarının önündeki engelleri kaldırmak,bugüne kadar satamadığı kalan kaynaklarımız Devlet Üretme Çiftlikleri,Şeker Fabrikaları,Madenlerimizi,Okullarımızı,Limanlarımızı,Sahillerimizi,Hazine Arazilerini,Hastaneleri,Ziraat Bankasını,Akarsularımızı ve hatta topraklarımızı satabilmenin önünü açmak vardır.

-Yine ABD‘nin çıkarları için geliştirdiği Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanı olarak,kendi cemaat ve tarikatlarının egemenliğine dayanan,ABD‘nin ve onun sözcüsü Fethullah GÜLEN‘in tam destek verdiği sözde ılımlı ama özünde baskıcı,Amerikancı ve işbirlikçi,gerici,kendi yandaş yeşil sermaye imparatorluğunu kurmak adına ülkemizi baştan sona buna göre biçimlendirmek ve işlevlendirmek vardır.

-Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan borçlanmayı,kendilerinin 8 yıllık iktidarında gerçekleştiren,üretim,yatırım ve istihdam adına bugüne kadar bir adım atmayan,bugüne kadar 550 milyar TL‘ye ulaşan borçlarımızı ödemek adına, 2010 yılı bütçesinden ayırdığı 60 milyar TL‘den daha da fazla faiz ödemeye kaynak aktarmak vardır.

     Ama bunlarda yetmeyeceği için tüm kamu hizmetlerinin paralı hale dönüştürülmesi vardır.

     Ayrıca halkımızın tükettiği mal ve hizmetlere daha fazla zam vardır.Daha çok yüksek vergi alınması vardır.

-İnsanımızın %30‘nu istihdam eden tarım sektörümüzün dış şirketlerin rant alanına,onların açık pazarı haline dönüştürülmesi vardır.

-Tüm bu yapılan edilenlere hayır diyen toplumsal muhalefetin susturulması vardır.Ama kendine bağlı örgütlenmelerin güçlendirilmesi vardır.İstihdamda her zaman kendi yandaşlarının kadrolaşması vardır.

-Ülkemiz kaynaklarının kendi yandaş İslami yeşil sermayeye aktarmak vardır.

 -Dini ve etkin kimlik üzerinden siyaset yapmak,toplumsal barışı bozan ve ayrıştıran AKP‘nin anayasasınada kamu yararı kavramını ortadan kaldırılması vardır.

-Kendine bağlı Cemaatlerin,Tarikatların egemenliği vardır.Bunların hukuk sisteminin egemenliği vardır.Kadınların iş ve toplumsal yaşamdan uzaklaştırılması vardır.

-Özetle kendi,tek parti yönetimine dayalı imparatorluk kurmak vardır.Ülkemizin sömürgeleştirilmesi,insanımızın köleleştirilmesi vardır.

          Bugün ABD,AB ve İsrailin,

         ABD‘nin büyütüp beslediği ABD‘nin sözcüsü ve AKP‘nin akıl hocası Fetullah GÜLEN‘in,

         AKP‘nin büyütüp geliştirdiği yeşil sermaye kesiminin,

         Tarikat ve Cemaatler ile kendine bağlı kesimlerin ,bürokratların

         AKP‘nin satın aldığı ve beslediği basını  televizyon,basın ve yayım organları,

         Kendi çıkarlarını her şeyin üstünde gören bir takım sermaye kesiminin,aracı ve tefeciler,işbirlikçilerinin,         

         Kendilerini topluma aydın diye tanıtan şarlatanların ‘‘EVET‘‘dediği

 

 

Bu yalan ,talan ve soygun düzenine dur demek için      

Geleceğimizin karartılmasına izin vermemek için

Kendi küçük çıkar ve beklentilerimizi aşarak

Tüm halkımızı AKP‘nin tuzak anayasasına ‘‘HAYIR‘‘demeye çağırıyoruz

 

GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE KURMAK İÇİN,

  

BİZLER:

  

Ülkemize ve insanımıza duyduğumuz ve sorumluluklarımız gereği, üreterek büyüyen ve paylaşarak gelişen bir ülkede, insanca ve barış içinde yaşamak ,birlikte karar alma,birlikte üretme,birlikte yönetme ilkesini yaşama geçirmek ,12 eylül darbe anayasasının değiştirilmesini ve yerine bağımsız,halkçı,laik,demokratik ve sosyal hukuk devletinin gerçekleşmesi  demokratik katılımla,çalışanların hak , çıkarlarını gözeten,üreten ve ürettiğini hakça paylaşan,hak ve özgürlükler temelinde yeni bir anayasa hazırlanmasını istiyoruz.

  

Unutmayalım ki :

Dün verdiğimiz kararlar bugünümüzü belirliyorsa,12 eylül halk oylamasında vereceğimiz kararlarda yarınımızı, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini belirleyecektir.

Okunma Sayısı: 694