ANKAPARK BASIN TOPLANTISI

ANKAPARK BASIN TOPLANTISI
MERKEZ
20.01.2015

Meslek odaları tarafından hazırlanan sunumda Ankapark`ın yeşil hali ve şimdiki durumu gözler önüne serildi.

 

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Peyzaj Mimarları Odası, 20 Ocak 2015 Salı günü Ankapark gündemiyle basın toplantısı düzenledi.  Mimarlar Odası`nda yapılan toplantıya ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR katıldı.  

Ankapark sunumu hazırlayan meslek odaları "Gökçek vatandaşın aklıyla dalga geçiyor, Ankara`ya gelen turist sayısı 500 bin, 500 binin 10 milyonunu Ankapark`a bekliyor" görüşünü dile getirdiler. Sunumda Ankapark`ın yeşil hali ve şimdiki durumu gözler önüne serildi.   

ODA Başkanımız Özden Güngör, "Dünyanın en büyük 25 parkında yeşil alanı bozacak herhangi bir yapılaşma yoktur. Ama AOÇ‘de her türlü yapılaşmanın önü açılmaktadır. Melih Gökçek`in yeşile alerjisi olduğunu düşünüyoruz. Yeşili yok etmek için elinden geleni yapıyor. Tarım alanlarının ranta, meraların betonlaşmasına, derelerin heslere dönüşmesine karşı hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.  

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: "Ankapark`ta açılan davada iki kez yürütmeyi durdurma aldık. Büyükşehir Belediye Meclisi, "yenileme alanı"ndan "yenileme" kısmını çıkartarak planı tekrar geçirdi. Kazanılmış hukuk davasını yasadışı yaklaşımla tekrar hayata geçirmeye çalışıyor. Melih Gökçek hukuka hülle yaparak inşaata devam etmek istiyor. Meslek odalarını hedef göstererek açıklamalar yapıyor. Mutlak tarım arazisi olan AOÇ yer seçimi doğru değil. AOÇ`nin şartlı bağış ilkeleri ihlal ediliyor. Buradaki park kaçak saraydan sonra kaçak parktır, yeni karara da dava açacağız" diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 49
Fotoğraf Galerisi