ANTALYA MESLEK ODALARI EŞGÜDÜM KURULUNDAN ŞUBE BAŞKANIMIZA DESTEK

ANTALYA MESLEK ODALARI EŞGÜDÜM KURULUNDAN ŞUBE BAŞKANIMIZA DESTEK
ANTALYA
05.01.2012

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, tarım topraklarının korunmasına yönelik mücadelesi nedeniyle hedef alınan Şube Başkanımız Vahap TUNCER`e destek olmak için basın açıklaması yaptı.

 

Antalya milletvekili Menderes TÜREL‘in Antalya‘daki tarım topraklarının korunması yolunda Odamızın verdiği mücadeleyi ve açılan davaları eleştiren ve Şube Başkanımız Vahap TUNCER‘e yönelik suçlamalarına cevap vermek üzere Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulunca bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında meslek odalarının kente ait zenginliklerin korunması ve kamu yararı doğrultusunda kullanılması için bundan sonraki süreçte de mücadelelerini kararlılıkla sürdürecekleri ve yapılan tehdit ve şantajlara boyun eğmeyecekleri ifade edildi.

 

BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde bazı bürokrat ve milletvekillerinin, bazı köşe yazarlarının meslek odalarına ve oda başkanlarına doğru olmayan bilgilerle saldırdıklarını görüyoruz. Bu saldırıların altında yatan gerçek kente ait değerlerin ve zenginliklerin birilerine peşkeş çekilmesinin alt yapısını ve kamuoyu desteğini oluşturmaktır.

Bir kez daha belirtmek isteriz ki meslek odaları mesleki hak ve yetkilerine yönelik çalışmalarının yanında ülkemiz ve yaşadığımız kentin sorunlarına sahip çıkıp, çözüm üretmeyi görev saymaktadırlar. Antalya meslek odaları da Antalya‘nın doğal ve tarihi zenginliklerinin korunması, bunların gelecek kuşaklara aktarılması, kentimizde yaşayanların çağa uygun koşullarda, tüm kent olanaklarından yararlanarak yaşaması için elinden geleni yapmaktadır. Bunları yaparken ülkenin, halkın ve kentimizin çıkarlarını düşünmekte, kendi şahsi beklentilerine yer vermemektedir.

Kendi kişisel beklenti ve çıkarlarını kamu yararının önünde tutanlar, belli kesimlerin isteklerini karşılamayı halka hizmet sananlar  için, ülke çıkarı, kent çıkarı, kentte yaşayan diğer insanların nasıl yaşadığı önemli değildir. Onlar için en önemli şey kendilerinin ve işbirliği yaptıkları kişilerin nasıl daha çok para kazanacağıdır. Bu nedenlerle bu tip kişi ve kuruluşlarım meslek odalarının karşılıksız çalışmalarını anlamalarını beklemiyoruz.

Bugüne kadar Antalya meslek odaları yerel ve genel yönetimlerin projelerini, yerine nelerin yapılması gerektiğini de belirterek eleştirmiş, böylece kamuoyunu bilgilendirerek Antalya yararına olmayan projelerden vazgeçilmesini sağlamaya çalışmıştır. Nitekim Antalya çıkarlarına uygun olmayan pek çok konu da yargı kararlarıyla önlenmiştir. Eşgüdüm kurulu bunları yaparken yapanın kimliği ve siyasi partisi ile ilgilenmez. Sadece bilimsel doğrulara göre karar verir.

Değişik çevrelerce Antalya meslek odalarının yargıya başvurmasının eleştirilmesini anlamak mümkün değildir. Bugüne kadar odaların yargıya başvurularında davaların büyük çoğunluğunun odaların başvurusu yönünde sonuçlanması da odaların haklılığının kanıtıdır. Kırcami olarak bilinen bölgede ki planlamalar da odaların yargıya taşıdığı konulardan sadece birisidir. Diğer konularda olduğu gibi bu konu da kurulumuzda görüşülmüş, ilgili odalar davayı açmıştır. 1990‘lı yıllardan başlayarak değişik zamanlarda yapılmış planlamalar odalarca yargıya taşınmış ve her seferinde de iptal kararları çıkmıştır. Üzülerek belirtmek isteriz ki yapılan bazı planlamaların iptal edileceği, yapan siyasilerce de ya bilinmektedir ya da mahkeme kararları okunup anlaşılamamaktadır. Örneğin, Kırcami bölgesinin planını yargıya taşıyanları eleştirenlerin toprak koruma kurulunun emsal belirleme yetkisinin olup olmadığını bildikleri kuşkusuzdur. Ona karşın planlamada bu eksiklerin ya da yanlışların neden yapıldığını kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

Görevleri gereği meslek odaları kamuoyunun sesi olmaya ve ülkemizin, kentimizin çıkarlarını korumaya devam edeceklerdir. Görevlerini hiçbir menfaat ve karşılık beklemeksizin yerine getirmeye çalışan oda başkanlarını eleştirenlerin farkında olmadıkları gerçek, ülke ve halkın çıkarlarını korumak meslek odalarının olmazsa olmazıdır, geleneğidir. Bundan sonra da her türlü tehdide, şantaja rağmen bu görevlerini yapmaya devam edeceklerdir. Kimsenin ne siyasi ne de ekonomik gücü meslek odalarını yıldırmaya ve susturmaya yetmez. Bu çerçeve de yapılan saldırıları tüm meslek kuruluşlarına ve üyelerine yapılmış sayıyor, şiddetle ve nefretle kınıyor, dün olduğu gibi gelecekte de Antalyamız ve ülkemizin çıkarlarını korumak ve gözetmek adına tüm meslek odalarının birlikte mücadelelerini sürdüreceğini bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.02/01/2012.

 

 

Saygılarımızla.

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu

Basın açıklamasına katılan odalar:

Ziraat Müh. Odası,                                        Makine Müh. Odası,

Gıda Müh. Odası Antalya Şubesi                     Elektrik Müh. Odası,

Kimya Müh. Odası Antalya İl Tem.                  Mimarlar Odası,

Veteriner Hekimleri Odası,                             Şehir Plancıları Odası 

Antalya Barosu,                                            Jeofizik Müh. Odası,

İnşaat Mühendisleri Odası,                            Antalya SMMM Odası,    

Peyzaj Mimarları Odası                                 Orman Müh. Odası                    

Diş Hekimleri Odası,                                     Eczacılar Odası,

Harita Müh. Odası,                                       Tabipler Odası,                                  

Jeoloji Müh. Odası,                                      Maden Müh. Odası,        

Çevre Mühendisleri Odası İl Temsilciliği                 

Okunma Sayısı: 659
Fotoğraf Galerisi