AOÇ İMAR PLANINA KAVUŞTURULAMADI - EVRENSEL -12.07.2004
MECLİS’TE BEKLEYEN BİR TASARI İLE MÜLKİYETİNDEKİ BİR KISIM ARAZİ ELİNDEN ALINMAK İSTENEN AOÇ’YE MESLEK ÖRGÜTLERİ, BİLİM İNSANLARI VE ANKARALILAR SAHİP ÇIKIYOR. ATATÜRK’ÜN ANKARALILARA EMANETİ OLAN AOÇ’YE DOKUNULMAMASI GEREKTİĞİ SAVUNAN TMMOB ANKARA İL KOORDİNASYON KURULU’NUN DÜZENLEDİĞİ PANELDE “TASARININ DERHAL GERİ ÇEKİLMESİ VE AOÇ’NİN ACİLEN KORUMA AMAÇLI İMAR PLANINA KAVUŞTURULMASI” İSTENDİ.
“ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜLKİYETİNDEKİ BİR KISIM ARAZİNİN DEVREDİLMESİNE İZİN VERİLMESİ HAKKINDAKİ YASA TASARISI”; AOÇ’DE SPORTİF AMAÇLARLA KULLANILAN TAŞINMAZIN 126 BİN 572 METREKARELİK KISMININ “TESPİT EDİLECEK BEDEL” KARŞILIĞINDA GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDİLMESİNİ ÖNGÖRÜYOR. TASARIYI AOÇ GENEL MÜDÜRÜ DE DAHİL OLMAK ÜZERE, BİLİM İNSANLARI, MESLEK ÖRGÜTLERİ VE ANKARALILAR, “AOÇ ARAZİSİNİN BAZI SPOR KLÜPLERİNE PEŞKEŞ TASARISI” OLARAK DEĞERLENDİRİYOR.
TASARIYA KARŞI BİR İMZA KAMPANYASI DA GERÇEKLEŞTİREN TMMOB ANKARA İL KOORDİNASYON KURULU ÖNCEKİ GÜN “AOÇ NASIL KORUNMALI” KONULU BİR PANEL DÜZENLEDİ. CHP MİLLETVEKİLİ ZMO ESKİ BAŞKANI GÜROL ERGİN, AOÇ’NİN ARAZİNİN SINIRLARININ VE BÜYÜKLÜĞÜNÜN ACİLEN TESPİT EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADI VE ARAZİYE İLİŞKİN BİR KULLANMA PLANININ HAZIRLANMASINI İSTEDİ. AOÇ’DEKİ DONDURMA, ŞARAP VE SÜT GİBİ ÜRETİMLERİN STANDART HALE GETİRİLMESİ VE HALKA SUNULMASI GEREKTİĞİNİ KAYDEDEN ERGİN, “ÖRNEK TARIM ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ” DEDİ. HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI’NDAN REŞAT ÜNAL DA, AOÇ’NİN HAZİNE ADINA TESCİLİ VE GAYRIMENKULLERİNİN TESPİTİNİN YAPILMASI İHTİYACINA İŞARET EDEREK, AOÇ’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ.
ŞEHİR PLANCILARI ODASI’NDAN ZAFER ŞAHİN İSE, AOÇ’NİN ANKARA’NIN PLANI DİKKATE ALINARAK PLANLAMASI GEREKTİĞİNİ VURGULADI. ŞAHİN, “ANKARA’NIN ÜST ÖLÇEK PLANI ÇIKARILMALI, AOÇ’YE BİÇİLEN ROL DE BU ÇERÇEVEDE DÜZENLENMELİ” DEDİ. PANELİN SONUNDA MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ BAŞKANI ALİ ULUSOY, TASARININ GERİ ÇEKİLMESİ YÖNÜNDE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDERKEN, BİR YANDAN DA OLUŞTURACAKLARI BİLİMSEL ÇALIŞMA GRUBU’NDA MESLEK ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİ, BİLİM ADAMLARI VE “KATILIRLARSA” İLGİLİ KAMU GÖREVLİLERİNİ BULUŞTURACAKLARINI KAYDETTİ. BU GRUBUN AOÇ’NİN GELECEĞİNE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞINI BELİRTEN ULUSOY, AOÇ’NİN İMAR PLANI İÇİN BİR YARIŞMA DÜZENLEMEYİ HEDEFLEDİKLERİNİ KAYDETTİ.
AOÇ MÜDÜRÜ’NE GÖRE DE PEŞKEŞ
AOÇ GENEL MÜDÜRÜ HASAN GÜLDAŞ, HERKESİN “AOÇ’Yİ KORUYALIM” DEDİĞİNİ ANCAK KİMSENİN BİR ADIM ATMADIĞINI KAYDETTİ. “AOÇ’NİN NE OLACAĞINA HALEN KARAR VERİLEMEDİ” DİYEN GÜLDAŞ, KâR AMACI GÜTMEDEN ÇALIŞMASI GEREKEN AOÇ’DEN KâR ETMESİNİN BEKLENDİĞİNE DEĞİNDİ. GÜLDAŞ, “CİDDİ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK” DEDİ. AOÇ İÇİN İMAR PLANI HAZIRLADIKLARINI KAYDEDEN GÜLDAŞ, ÇALIŞMALARINI MESLEK ÖRGÜTLERİ İLE BİRLİKTE SÜRDÜRECEKLERİNİ DUYURDU. GÜLDAŞ, “SÖYLENMESİ GEREKEN KELİME SÖYLENDİ” DİYEREK, DEVRİN PEŞKEŞ ANLAMINA GELDİĞİ MESAJINI DOĞRULADI. AOÇ GENEL MÜDÜRÜ HASAN GÜLDAŞ’IN VERDİĞİ BİLGİYE GÖRE HALKIN KULLANIMINA AÇIK PİKNİK ALANINDA TUVALET BULUNMUYOR.