AŞILI KARPUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ANAÇ SEÇİMİ KONULU EĞİTİM SEMİNERİ

AŞILI KARPUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ANAÇ SEÇİMİ KONULU EĞİTİM SEMİNERİ
ADANA
28.02.2012

Tarım danışmanı meslektaşlarımıza yönelik 25 Şubat 2012 günü Şubemiz toplantı salonunda "Aşılı Karpuz Yetiştiriciliği ve Anaç Seçimi" konusunda eğitim semineri yapıldı.

 

 

Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat SARI tarafından verilen seminere, tarım danışmanlarının yanı sıra konu ile ilgili firma temsilcileri ile firma çalışanı meslektaşlarımız da katıldılar.

Prof. Dr. Nebahat SARI seminerde; karpuzun önemi, Türkiye‘de üretildiği bölgeler ve üretim miktarı, tüketim ve işleme şekilleri, sağlık açısından önemi, karpuz yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar, sebzelerde ve karpuzda aşılamanın tarihçesi, avantaj ve dezanatajları, aşılı üretimin önemi, aşılı karpuz üretimi yapan firmalar ve üretim miktarları, bölgelere göre aşılı karpuz fidesi kullanımı, karpuz aşılamasında kullanılan anaçlar ve anaçlarda aranacak özellikler, aşılama teknikleri, kaliteyi etkileyen faktörler ve aşılı karpuz üretiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Türkiye‘de aşılı karpuz fidesi kullanımının birçok ülkeye göre çok düşük oranda, %11 olduğunu anlatan SARI, tat konusundaki olumsuz kanının nedeninin, olgunlaşmadan erken hasat olduğu, aşılama ve anaç faktörlerinin olmadığını vurguladı.

Eğitim seminerinde, üretici ve tedarikçi firma temsilcileri ile danışmanlar görüş, öneri ve sorularını da ilettiler.

Seminer sonrasında Prof. Dr. Nebahat SARI ile Şube Başkanı Şahin YETER ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri arasında tarım ve ziraat mühendisliği öğretiminin sorunları konusunda görüş alışverişi yapıldı.

 

Okunma Sayısı: 1659
Fotoğraf Galerisi