ATATÜRK`ÜN AOÇ`YE YÖNELİK VASİYETİNİN İHLALİ DAVASI

ATATÜRK`ÜN AOÇ`YE YÖNELİK VASİYETİNİN İHLALİ DAVASI
MERKEZ
09.06.2015

Meslek odaları tarafından Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

 

 

Atatürk Orman Çiftliği‘ne (AOÇ) yönelik Atatürk`ün vasiyeti ve şartlı bağışını ihlal davası, 9 Haziran 2015 Salı günü görüldü. Duruşmanın ardından meslek örgütleri Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. 

ODA Başkanımız Özden Güngör Atatürk Orman Çiftliği alanlarındaki talanın hukuk çerçevesinde duracağına, durdurulacağına inandıklarını ifade etti.  

Bilindiği gibi bu dava Ziraat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Ankara Barosu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından açılmıştı.  

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Bugün davaya yönelik tüm müdahillikler kabul edildi. 1937 yılından bugüne kadar AOÇ alanlarının nasıl talan edildiğini, mülkiyetlerinin nasıl değiştiğini tapu kayıtlarının getirtilerek tespitini de mahkemeye önerdik" dedi. 

AOÇ arazisi üzerinde, yargı kararları ile iki kez durdurulmasına karşın, Atatürk`ün vasiyeti, hukuk ve kamusal alan gasp edilerek Kaçak Saray yapılmıştı. Aynı yoldan gidilerek şu anda yine bu arazi üzerinde ANKAPARK yapılmaktadır. Haklı olduğumuz bu yolda, diğer meslek odalarımızla birlikte mücadelemizi hiçbir şey durduramayacaktır. 

Okunma Sayısı: 73
Fotoğraf Galerisi