ATATÜRK`ÜN VASİYETİ KAYBOLDU!

ATATÜRK`ÜN VASİYETİ KAYBOLDU!
MERKEZ
10.03.2015

Atatürk`ün vasiyetine aykırı olarak AOÇ`nin talan edilmesi nedeniyle 6 meslek odası tarafından açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

 

 

Ak Saray‘ın da aralarında yer aldığı Atatürk Orman Çiftliği‘nde inşa edilen yapıların Atatürk‘ün vasiyetine aykırı olduğu iddiasıyla açılan davada vasiyetin kaybolduğu ortaya çıktı.

 

Atatürk`ün vasiyetine aykırı olarak AOÇ`nin talan edilmesi nedeniyle 6 meslek odası tarafından açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi‘ndeki duruşmaya, davacı odaların temsilcileri, müdahillik talebinde bulunanlar ve tarafların avukatları katıldı. Hakim Asuman Ada Şahin, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi ve Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü‘ne yazılan müzekkere yazılarının cevabını okudu. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü mahkemeye, Mustafa Kemal Atatürk ‘ün vasiyetnamesi ve bağış senedinin kurumda bulunmadığına yönelik yazı gönderdi.


‘BU KARAR SKANDAL!‘

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör "vasiyet yok" yanıtını skandal olarak nitelendirildi.

 

Başkent Dayanışması bileşenleri de adliye önünde bir araya gelerek Atatürk`ün vasiyeti ihlal davasına destek olurken, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ercümant Çervatoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu, Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Erkin Etike, Kavaklıderem Derneği Başkanı İsa Çapanoğlu da davaya müdahil olan isimler arasında yer aldı.

Okunma Sayısı: 72
Fotoğraf Galerisi