AÜZF`DE TARIMSAL ÖĞRETİMİN 165. YILDÖNÜMÜ TÖRENİ

AÜZF`DE TARIMSAL ÖĞRETİMİN 165. YILDÖNÜMÜ TÖRENİ
MERKEZ
10.01.2011

Törene, ODA Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, II. Başkanımız Doç. Dr. Melahat AVCI BİRSİN ve Yönetim Kurulu Üyemiz Özden GÜNGÖR katıldı.

 

ODA Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, 10 Ocak 2011 Pazartesi günü, Tarımsal Öğretime Başlanmasının 165 inci yıldönümü nedeniyle Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi‘nde düzenlenen törene katılarak, bir konuşma yaptı.

TUNCER konuşmasında, tarım eğitimi alanında yaşayan bir müze olan Halkalı Ziraat Okulu‘nun İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak kullanılmak üzere, 10 yıllığına İlim Yayma Vakfı‘na kiralanmasına tepki göstererek, "Yapılan tahsis işlemi derhal iptal edilmeli ve Halkalı Ziraat Okulu misyonuna uygun şekilde bir müzeye çevrilerek korunmalı, hatta tarım eğitimi için önemli bir merkez olacak şekilde değerlendirilmelidir" dedi.

Tarım sektörü ve özlük haklarımız alanında yaşanan sorunlara dikkat çeken TUNCER, küçük işletmelerde sorumlu yöneticiliğin kaldırılmasının halk ve tüketici sağlığı açısından büyük riskler yarattığını kaydetti. TUNCER, şöyle konuştu:

"Gıda sektörünün aşağı yukarı yarısının kayıt dışı olduğu ve at - eşek eti yakalandığına ilişkin haberlerin gazetelerde sıklıkla yer bulduğu göz önüne alınırsa, bu alandan mühendisin de uzaklaştırılmasıyla yediğiniz her türlü yemeğin sağlığa uygun olarak üretilip üretilmediği konusunda ciddi tereddütleriniz olmalıdır. Yasa nedeniyle küçük işletmelerde çalışan binlerce ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve kimya mühendisi işini kaybetmiş ve işsizler ordusuna katılmıştır. Gıda güvenliğinin vazgeçilmezliği ilkesi çerçevesinde, mühendisi üretim sürecine katan ve doğru üretim yapma gayreti içinde olan esnafı da koruyan çözümler bulunmalı ve bir an önce yaşama geçirilmelidir."

TUNCER, ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanı‘nın, "2011 yılında 4.500 personel alacakları ve toplam tarım danışmanı sayısını 10 bine çıkaracaklarına" yönelik sözlerini de anımsatarak, meslektaşlarımızın kamuya ziraat mühendisi alımına biran önce başlanmasını beklediklerini kaydetti.

Törene ODA‘mız II. Başkanı Doç. Dr. Melahat AVCI BİRSİN ve Yönetim Kurulu Üyemiz Özden GÜNGÖR de katıldı.

Törende, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın ÇAĞLAR, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal TALUĞ, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇOLAK, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erkan İÇÖZ ve Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Çağatay ZİNCİRLİOĞLU da birer konuşma yaptı.

Okunma Sayısı: 1520
Fotoğraf Galerisi