BAOB BİLEŞENLERİ `BURSA İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜR İSTFALARI` BASIN AÇIKLAMASI

BAOB BİLEŞENLERİ `BURSA İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜR İSTFALARI` BASIN AÇIKLAMASI
BURSA
12.01.2015

Basın açıklamasını BAOB Dönem Sözcüsü Necla YÖRÜKLÜ ve Bursa Tabip Odası Başkanı Ertuğrul AYDIN kamuoyu ile paylaştı.

 

DOSAB‘ta Termik Santrale Hayır Platformu bileşenlerinden olan Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) tarafından DOSAB Kömürlü Santrali için kurum görüşü bildirimi ile ilgili Bursa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü‘nde müdürler düzeyinde yaşanan 2 istifalara dair 09 Ocak 2015 tarihinde saat 12:30‘da Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesi ortak toplantı salonunda basın açıklaması düzenledi.

DOSAB Yönetimi, Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi‘nde, buhar ve elektrik üretmek amacıyla yapmayı planladığı kömürlü termik santral için T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nda girişimde bulunmuştur. Bu girişim, başta DOSAB çevresinde yaşayan halk olmak üzere, ilimizdeki akademik meslek odaları, sağlık meslek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından tepkiyle karşılanmıştır.

Ertuğrul Aydın Bursa Valisi Münir Karaloğlu`nun, termik santral ile ilgili ÇED raporunun olumlu yönde imzalanması için Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü`ne baskıda bulunmuş ve iki buçuk yıldır görevde olan Dr. Resul Özbek`in rapora olumlu değerlendirmelerde bulunmaması nedeniyle istifasına yol açtığını belirtti. Meslektaşlarının bu tavrıyla Bursa`ya ve Bursalılara sahip çıktığını belirten Aydın, Vali Karaloğlu`nun görevlendirme yetkisiyle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü`ne, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İrfan Oğuz`u vekaleten atadığını ve Oğuz`un Vali`nin arzusu ile ilk rapordaki olumsuz ifadeleri çıkarıp yeni bir rapor hazırlayarak, bir önceki raporun sehven hazırlandığını belirten açıklamalarda bulunduğunu dile getirdi. İrfan Oğuz`un da istifasıyla sonuçlanan süreçte son olarak Dr. Özcan Akan‘ın atandığını söyleyen Aydın "DOSAB`a Hayır Platformu olarak, Bursa`nın sağlığı ve çevremiz için mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Basın açıklamasını bileşen kurumlar adına Bursa Tabip Odası Başkanı Ertuğrul AYDIN ve BAOB Dönem Sözcüsü Necla YÖRÜKLÜ kamuoyu ile paylaştı.

 


Okunma Sayısı: 86
Fotoğraf Galerisi