BAOB BİLEŞENLERİ `MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ` ZİYARETİ

BAOB BİLEŞENLERİ `MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ` ZİYARETİ
BURSA
20.09.2013

Bursa`nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa İlçelerinde bulunan `mevsimlik tarım işçileri` çadır kamplarına ziyaret düzenlendi

 

 

Bursa‘ya‘mevsimlik tarım işçisi‘ olarak çalışmaya gelen işçilerin kaldığı, Karacabey ve Mustafakemalpaşa İlçeleri yakınlarındaki çadır kamp alanları Bursa Tabip Odası‘nın öncülüğünde Bursa Akademik Odalar Birliği(BAOB) bileşeni akademik Odaların temsilcileri tarafından 14 Eylül 2013 tarihinde ziyaret edildi.

Bursa Tabip Odası‘nın üç yıl önce Temmuz ve Eylül 2010 tarihlerinde ve BAOB bileşeni akademik Oda bileşenleri tarafından geçen yıl 09 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen ziyaretlerle Yenişehir‘e bağlı Çardak Köyü yakınındaki mevsimlik tarım işçilerinin çadır kamplarındaki olumsuz koşulları gözler önüne serilmiş ve öneriler kamuoyu ile paylaşılmıştı.

14 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilen ziyaret ile İnsan Hakları Evrensel Bildirisinde en temel insan haklarından sayılan beslenme, barınma, eğitim ve sağlık konularındaki ağır olumsuz koşulların bu alanda yaşayanlar için geçen yıllarda olduğu gibi devam ettiği görülmüştür.

Ziyaret; çalışmak amacıyla çeşitli illerden gelen mevsimlik tarım işçilerinin sağlıksız yaşam koşullarında herhangi bir iyileşme olmadığına dikkat çekmek, gözlem ve izlenimlerde bulunmak ve bu izlenimleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla gerçekleştirildi.

Ziyareti gerçekleştiren heyet izlenim ve gözlemlerini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyecek.

Ziyarete Şubemiz adına II. Başkanımız Orhan SARIBAL, Yönetim Kurulu üyelerimiz Teberik KÖLGELİ ve Faik Ramazan AKYÜZ katıldı.

Okunma Sayısı: 327
Fotoğraf Galerisi