BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI
DENİZLİ
03.06.2011

Denizli Belediye Başkanının Denizli Gençlik ve Kültür Merkezinin satışına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdik.

 

Şube başkanımız, 2 Haziran 2011 tarihinde TMMOB İKK Birimleri ile birlikte, Denizli Belediye Başkanının Gençlik ve Kültür Merkezinin satışına ilişkin yaptığı açıklamaya yönelik basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamsı metni aşağıdadır.

02.06.2011

DENİZLİ KAMUOYUNA!

Denizli kamuoyunda Forum Çamlık olarak ve Demokrasi Meydanında bulunan Gençlik ve Kültür Merkezinin MDC Türkmall Yedi Emlak Yatırım İnş.Tic.A.Ş.ye satışına ilişkin olarak TMMOB Denizli İKK olarak açtığımız iptal davasında,Denizli İdare mahkemesinin satışı iptal etmesinin ardından Denizli Belediyesi Danıştaya gitmiş,görülen davada Danıştay Onüçüncü dairesi 16.03.2011 tarih ve 2011/1063 nolu karar ile Denizli İdare mahkemesinin kararını oy birliği ile onamıştır.

31.05.2011 tarihinde Denizli TMMOB İKK olarak yaptığımız yazılı basın açıklamasında da söz konusu kararı belirterek, Denizli kentini yönetenlerin hukukun verdiği kararın gereğini yerine getirilmesini beklediğimizi belirtmiştik.

02.05.2011 tarihinde Denizli‘de bazı basın organlarında kendisi de bir hukukuçu olan Sayın Belediye Başkanı Osman ZOLAN,yaptığımız basın açıklamalarımıza dayanarak,Danıştayın söz konusu yerin satışını iptal eden kararını bildiği halde , tüm yargı süreçlerinde Belediyenin haklı çıktığını belirterek ve TMMOB siyaset yapmakla suçlamış yargının verdiği gerçeği Denizli Kamuoyundan gizleme yoluna gitmiştir.

Bizler,yaptığımız açıklamada Forum Çamlık‘ın yıkılmasından söz etmedik.Sadece konu ile ilgili yargının verdiği kararlara Belediye‘nin ne oranda yerinde getirdiğini öğrenmek ve bunu kamuoyu ile paylaşmaktır.

Yargının kendileri aleyhine verdiği kararlar karşısında TMMOB‘u suçlaması haksızlık olup,aslında yargının verdiği kararlara kızmaktadır.

Danıştay verdiği kararla TMMOB‘un haklılığını bir kez daha onamıştır.Tıpkı 1/25.000 çevre düzeni planında olduğu gibi.Aslında Sayın ZOLAN‘nın verdiği beyandaki değişik itham ve suçlamaları,kazandığımız bu hukuk zaferine bir tepkiden ibaret olduğunu düşünmekteyiz.Aslında bizlere değil, yapılan Yargıdan dönen hukuksuzluklara kızması gerekir.Kendilerini bu açıdan sorgulamaları gerekmektedir.

Sayın Başkan TMMOB‘U yapılan her şeye karşı çıkmakla suçluyor.Bir kere köprülü kavşaklara itiraz etmedik.Ama birilerine rant aktarmaya yönelik yıkılan Otogarda hotel yapımına karşı çıktık.Yine Cumhuriyetimizin mirası KIZ MESLEK LİSESİ‘nin yıkımına karşı çıktık.

Sayın Başkanın verdiği beyanda "Belediye olarak bizler mahkemelerin verdiği her karara uyduk"diyor.Peki konu ile ilgili Danıştay  onüçüncü dairesi 16.03.2011 tarih ve 2011/1063 sayılı satışın iptali kararı ile ilgili olarak bugüne kadar ne yaptınız? Yeniden ihale mi yaptınız,iptal edilen yapı ruhsatını mı yenilediniz?Üstelik 2008 yılında da TMMOB olarak Yargı kararlarına uyulması adına da kendilerine de yazılı olarak uyarmıştık.

Sayın Başkanın kazandıklarını belirttikleri söz konusu davalardan plan değişikliğine dair davadır.

Yine Sayın Başkan,sadece konu ile ilgili yaptığımız açıklamasının dışında her zaman ülke ve toplumun çıkarlarını korunmasını ve geliştirilmesinin mücadelesini yapan,üreten ve ürettiğini hakça paylaşan,kamu kaynaklarının bazılarını yeni rant  alanı olarak aktarılmasına değil de kamusal çıkarlar adına kullanılmasını mücadelesini veren TMMOB‘u suçlayan hiçbir bilimsel kaynağı olmayan ifadelerinizi Denizli Kamuoyuna takdirlerini bırakıyoruz.

TMMOB dün olduğu gibi bugünde yarında hiçbir siyasi parti ve görüşün emrinde ve güdüsünde olmadığımız gibi,gücümüzü halkımızdan,hukuk,akıl ve bilimsel gerçeklerden alarak mücadelesine devam edecektir.

Sayın Başkanın yargı kararlarına uymaya davet ediyoruz.Konunun takipçisi de olacağımızı ifade ediyoruz.

Denizli basını ve kamuoyuna Saygı ile duyuruyoruz!

Denizli TMMOB İKK

  

Okunma Sayısı: 478
Fotoğraf Galerisi