BASIN AÇIKLAMASI: “KONYA TOHUM 2012 FUARI”NA TÜM TARIM CAMİASINI BEKLİYORUZ

BASIN AÇIKLAMASI: “KONYA TOHUM 2012 FUARI”NA TÜM TARIM CAMİASINI BEKLİYORUZ
KONYA
28.08.2012

ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR yaptığı basın açıklamasında, "Tohumculuğun merkezi Konya da 29 Ağustos - 1 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve destek veren kurum ve kuruluşların içinde ZMO Konya Şubemizin de bulunduğu KONYA TOHUM 2012 FUARI”na tüm tarım camiasını bekliyoruz" dedi.

 

Tarımda iyi bir gelir ancak verim ve kaliteyi yüksek tutarak elde edilebilir. Tarımsal üretimde yüksek verim ve kalite ancak bitkinin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak sağlanabilir... Fakat bitkinin tüm ihtiyaçlarını karşılamış olsanız da daha öncesinde bölge iklimine uygun sertifikalı bir tohum kullanmamışsanız istenilen verim ve kaliteye ulaşma şansınız yoktur.

Biz Ziraat Mühendisleri olarak çiftçilerimizin her ekimde; birim alandan daha fazla verim alabilecekleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kullanımı desteklenen, her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen, İç Anadolu iklimi şartlarına uygun, hastalıklara dayanıklı sertifikalı tohum kullanmalarını öneririz...

Toprak Mahsulleri Ofisi, Ticaret Borsaları ve Un Sanayicileri 2011 yılında hububat alımlarında ilk defa kaliteye göre sınıflandırma sistemi uygulamaya başladılar. Bu uygulama çiftçilerimizin kaliteli tohumluk arayışında sertifikalı tohum kullanımına yönelmesini sağladı.

Konya bugün tohumluk üretimi, tohumluk sertifikasyon laboratuarı ve tohum fuarlarıyla tohumculukta bir merkez haline gelmiştir. Türkiye‘de üretilen tarla bitkilerinin tohumlarının yüzde 50‘den fazlası Konya‘ da üretilmekte ve beraberinde de tarımsal sanayi giderek büyümektedir.

Bu yıl 29 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde ikincisi gerçekleştirilecek olan  "Konya Tohum 2012 Fuarı"nı çiftçilerimizin ziyaret ederek, verim ve kaliteli üretim yani daha iyi bir gelir sağlayabilmeleri için fuarda düzenlenen panellere katılmaları büyük önem taşımaktadır. Özellikle buğday da ki proteine dayalı alım ve şekerpancarın da polar düşüklüğünün sebeplerinin de anlatılacağı panelleri takip etmelerini öneririz. Çünkü son yıllarda değişen iklim şartlarından dolayı tarımda bir kısım uygulamaların da değiştirilmesi gerekmektedir. Çiftçilerimiz bu değişiklikleri de ancak bu tür organizasyonlar takip ederek öğrenebilirler.

 

                                                                                                                    Özkan TAŞPINAR

                                                                                                                            Başkan

Okunma Sayısı: 630
Fotoğraf Galerisi