BASIN AÇIKLAMASI: "AMASRA'DA YÜREĞİMİZ BİR KEZ DAHA YANDI, SORUMLULAR HESAP VERSİN!"

BASIN AÇIKLAMASI: "AMASRA'DA YÜREĞİMİZ BİR KEZ DAHA YANDI, SORUMLULAR HESAP VERSİN!"
ADANA
21.10.2022
 

DİSK, KESK, TMMOB Adana İKK, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu Amasra Bartın’da yaşanan maden faciasıyla ilgili basın açıklaması yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesine bağlı yeraltı kömür ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde akşam saatlerinde, yerin 350 metre altında meydana gelen patlama sonrası 41 maden emekçisinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili, DİSK, KESK, TMMOB Adana İKK, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu basın açıklaması yaptı. Basın Açıklamasına ODA’mız Onur Kurulu Üyesi Sefa Apaydın ve Şube Başkanımız Feyzullah Korkut katılarak destek verdi.

Atatürk parkında yapılan açıklamada, TMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu’nun yaptığı giriş konuşmasının ardından; ortak açıklama Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Recai Can tarafından okundu. Daha sonra CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Uncu, ülke tarihinin maden facialarıyla dolu olduğunu, ülkemizde neredeyse her yıl can kaybıyla sonuçlanan maden kazalarının yanı sıra, ortalama 7-8 yılda bir büyük bir maden faciasında onlarca yurttaşımızı kaybettiğimizi belirterek; alınmayan önlemlerin, küçük ihmallerin büyük felaketler doğurduğunu vurguladı.

Recai Can açıklamaya yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek başladı. Yaşanan faciaya “kaza” “kader” ve “fıtrat” dendiğini ama gerekli önlemleri alınmadan, denetim yapılmadan, güvenli koşulları oluşturulmadan; madencilerimiz, yerin yüzlerce metre altına gönderilirse, buna göz göre göre ölümlere sebebiyet vermek olduğunu söyledi.

 

 

Okunma Sayısı: 104
Fotoğraf Galerisi