BAŞKÖY`DEKİ SU GÜNÜ ETKİNLİĞİNE DESTEK VERDİK

BAŞKÖY`DEKİ SU GÜNÜ ETKİNLİĞİNE DESTEK VERDİK
BURSA
28.03.2013

Başköylüler su sorunlarını dile getirmek için `Su Günü Etkinliği` düzenlediler

 

 

Bursa‘nın Orhaneli ilçesine bağlı olan Başköy‘de köylüler 24 Mart 2013 Pazar günü köy meydanlarında tüm halkın katılımına açık bir ‘Dünya Su Günü Etkinliği‘ gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmalarda Başköylülerin taş ve mermer ocakları nedeniyle yaşadıkları su sorunu, çözülmesi için 1 yıldan fazla zamandır verdikleri mücadele, kazanılan davalar ve dava kararlarının uygulanmaması ile temiz suya kavuşana kadar mücadele etmeye devam edileceği kararlılığı ve bu konuda kendilerine verilecek destek öne çıktı. Konuşmalar bölümünde köyde yaşayan çocuklar da su ile ilgili yazdıkları şiirleri okudular.

Köylüler yeterli keşif ve arama izni verilmeden taş ocaklarının kurulmasıyla köydeki su havzalarının kirletildiğini belirtti. Başköylü kadınlar ise mermer ocağının faaliyetinin tamamen durup, temiz kullanılabilir suya ulaşmayı istediklerini belirtti.

Etkinliğe birçok akademik oda, siyasi parti, dernek yöneticisi ve milletvekilleri ile Bursa‘da çevre hakkı mücadelesi veren Keles Kozağacı Vadisi‘nde kurulmak istenen termik santrale karşı mücedele veren Kozağacı Vadisi köylüleri ve ‘Nilüfer Çayı Temiz Aksın‘ kampanyasını başlatan Mudanya Çayönü köylüleri de destek verdi.

Düzenlenen etkinlikte Odamız adına Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY bir konuşma gerçekleştirdi.   

Okunma Sayısı: 389
Fotoğraf Galerisi