BAŞKÖYLÜLER BURSA SU KONGRESİNİ PROTESTO ETTİ

BAŞKÖYLÜLER BURSA SU KONGRESİNİ PROTESTO ETTİ
BURSA
26.03.2013

Köylüler III. Uluslararası Bursa Su Kongresi`nin düzenlendiği salona alınmadılar.

 

 

Bursa‘nın Orhaneli İlçesi‘ne bağlı Başköy köylüleri DSİ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi‘nde düzenlenen III. Uluslararası Bursa Su Kongresi açılış günü olan 22 Mart 2013 tarihinde kongrenin düzenlendiği salon önünde eylem yaptı.

Mermer ve taş ocakları tarafından suları içilemeyecek ve kullanılamayacak düzeyde kirletilen Başköylüler, Su Kongresine katılıp dertlerini kamuoyu ile paylaşmak istedi. Kongrenin yapıldığı salona alınmayan köylüler eylemlerine devam ederek basın açıklamasında bulundular.

Köylüler adına basın açıklamasını okuyan köy muhtarı Hasan Acar "Bir yıldan beri yürüttüğümüz mücadeleyle kazanmadığımız dava kalmadı, tek bir talebimiz var mermer ocaklarının kaldırılmasıdır."dedi. Acar, köy halkının köye temiz su getirip, ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için 1 km uzağa gittiğini belirtti.

Köylüler su kaynaklarından getirmiş oldukları pet şişedeki sularla bu toplantıya katılanların kendilerini dinlemesi için kapıya çıkmasını istedi. Yetkililerle görüşemeyen ve salona alınmayan köylüler "Başköy‘ ün suyuna dokunma", "Su Haktır Satılamaz" sloganları atarak düzenlenen kongreyi protesto ettiler.

Eyleme Bursa Su Platformu bileşeni olan Odamız adına Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY ve birçok akademik oda, dernek ve kurum destek verdi.

Okunma Sayısı: 385
Fotoğraf Galerisi