"BİGA YARIMADASI'NDA MİMARLIK VE GELECEK" CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINA DOĞRU MİMARLIK VE KENTLEŞME BULUŞMALARININ İLKİ ÇANAKKALE'DE DÜZENLENDİ

"BİGA YARIMADASI'NDA MİMARLIK VE GELECEK" CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINA DOĞRU MİMARLIK VE KENTLEŞME BULUŞMALARININ İLKİ ÇANAKKALE'DE DÜZENLENDİ
MERKEZ
26.09.2022
 

TMMOB Mimarlar Odası tarafından, “Biga Yarımadası’nda Mimarlık ve Gelecek” Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Doğru Mimarlık ve Kentleşme Buluşmaları’nın ilki 24 Eylül 2022 Cumartesi günü Çanakkale’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin mimari olarak durumu ve sonrasının değerlendirildiği çalıştayda açılış konuşmaları; TMMOB Mimarlar Odası Çanakkale Şube Başkanı Sevil URAL, TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül GEMALMAZ DİKİCİ, TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp UMUCU, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, Bandırma Belediye Başkan Vekili Mesut ÖZDEMİR ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN tarafından yapıldı.

Çalıştayın I. Oturumu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz İNCEDAYI’nın başkanlığında yapıldı. Bu oturumda ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık ŞENGÜL “Kent ve Demokrasi 21. Yüzyıl Krizlerine Direnebilir mi?” konu başlığında, Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin AKGÜN “Cumhuriyet Dönemi Mimarisi ve Balıkesir Kent Merkezi Örneği” konu başlığında, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep ERES tarafından “Kırsal Mimarlık Mirası Gelecek İçin Umut Olur mu?” konu başlığında açıklamalar yapıldı.

ODA Başkanımız Baki Remzi SUİÇMEZ’in “Tarım Alanlarının Amacı Dışında Kullanım Baskısı Altında Tarımın Geleceği” konu başlığında görüşlerini açıkladığı II. Oturum, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent BATUMAN’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bu oturumda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşen ÖZAYDIN “Miras Alanı Olarak Kıyıların Korunma Sorunları: Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanlarındaki Mekânsal Değişimler” ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel SAZCI “Çanakkale Bölgesi Arkeolojik Kazıları ve Koruma Sahaları” konu başlığında sunumlar yaptılar.

III. Oturum önceki dönemler TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Osman AYDIN’ın oturum başkanlığında yapıldı. Bu oturumda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Tolga ÖZDEN “Fiziki ve Doğal Çevrede Eşiklerin Aşılması: Geri Dönülmez Noktaya Bir Adım Kala!”, Ekonomist-Siyaset Bilimci-Gazeteci Mustafa SÖNMEZ “Betona Dayalı Talancı Büyümenin Kuzey Ege’deki Enkazı; Çıkış Yolları” ve TMMOB Mimarlar Odası Avukatı Berna ÇELİK “Bölge İmar Planları ve Hukuki Süreç” konu başlığında açıklar yaptılar.

Çanakkale Şube Başkanımız Hicri NALBANT, II. Başkanımız Onur Sinan TÜRKMEN ve meslektaşımız Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan MUTLUAY’ın da katıldığı Çalıştay’da, NALBANT ile MUTLUAY, yaşanan sürece ilişkin Forum bölümünde birer konuşma yaptılar.

Okunma Sayısı: 270
Fotoğraf Galerisi