BİTKİ ISLAHÇI HAKLARI SEMİNERİ YAPILDI

BİTKİ ISLAHÇI HAKLARI SEMİNERİ YAPILDI
ADANA
19.04.2012

Şubemizin düzenlemiş olduğu “Bitki Islahçı Hakları” konulu seminer 14 Nisan 2012 tarihinde Av. Yurdagül GÜNDOĞAN tarafından Şubemiz toplantı salonunda verildi.

 

 

 

Av. Yurdagül GÜNDOĞAN; UPOV (Uluslararası Yeni Bitki Çeşitlerini Koruma Birliği)‘un 1991 yılı sözleşme metni, Avrupa Birliğinin Bitki Çeşit Hakları ile ilgili 2100/94 ve 1768/95 sayılı direktifleri esas alınarak hazırlanan 5042 Sayılı "Yeni Bitki Çeşitlerine Ait Islahçı Haklarının Korunmasına İlişkin Kanun", diğer hukuki mevzuat ve Yasanın yaptırım hükümleri hakkında bilgiler verdi.

Seminerde 5042 sayılı Kanun, Yeni Bitki Çeşitlerine Ait Islahçı Haklarının Korunmasına Dair Yönetmelik ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Görevlilerin Islahçı Hakkından Yararlanmasına İlişkin Yönetmelik hakkında katılımcılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Konunun ıslahçılar ve çiftçiler açısından çok önemli olduğu, yakın gelecekte çiftçilerin sorunlarla karşılaşabilecekleri, ıslahçılar ve çiftçiler tarafından yeterince anlaşılmadığı bilinen bu konuların daha detaylı anlatılması gerektiği vurgulanmıştır.

Okunma Sayısı: 857
Fotoğraf Galerisi