BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER
S.Ü. Ziraat Fakültesi Öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz seminerlerin altıncısını Bitki Koruma Bölümü Öğrencileri ile gerçekleştirdik.
ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR ile Konya‘da Zirai İlaç Bayiliği yapan Biyonik Tarım Sahibi Yüksek Ziraat Mühendisi Mustafa KILINÇ ve Öngüt Tarım sahibi Ziraat Mühendisi Halil ŞİRİN, Bitki Koruma Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerine okulu bitirdikten sonra iş hayatında karşılaşacakları problemler ve bu konuda şimdiden ne tür hazırlıkları yapmaları konusunda seminer verdiler. Seminere ZMO Yönetim Kurulu Üyemiz ve aynı zamanda S.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Nuh BOYRAZ, Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kubilay K. BASTAŞ, Bitki Koruma Bölümü Araştırma Görevlileri Murat KARACA ve Serkan YEŞİL katıldı.
Seminerde Özkan TAŞPINAR, Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine ilişkin tüzük hakkında öğrencilere bilgi vererek, öğrencilere çalışmak istedikleri sektöre yönelik kendilerini geliştirmelerini ve kısa süreli de olsa bu doğrultuda özel sektörde çalışmaları gerektiğini söyledi.
Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;
"Tarım ve halk sağlığı açısından Bitki Koruma Bölümü çok önemlidir. Son yıllarda yurt dışından geri dönen sebze ve meyvelerimiz zirai ilaç kalıntısından kaynaklanmaktadır. Yine son yıllarda kanser hastalıklarında büyük artışlar meydana gelmiş bunun sebebi de tüketilen ürünlerde GDO ve hormon değil, zirai ilaç kalıntısıdır. Ziraat Mühendisliği mesleğinin önemi giderek artmaktadır. Çünkü bugün 6,5 milyar olan dünya nüfusunun 40 yıl sonra 9,5 milyar olacağı tahmin edilmektedir. Aynı tarım alanları sabit kalması halinde bu kadar insanın doyurulması için birim alandan % 50 daha fazla verim alınması gerekmektedir. Bu da ancak Ziraat Mühendisliği sayesinde olabilir. Bu durum anlaşılmış olacak ki şu anda açıkta çok fazla sayıda işsiz Ziraat Mühendisi kalmamıştır."
Mustafa KILINÇ ve Halil ŞİRİN de konuşmalarında öğrencilere yabancı dil ve bilgisayar kullanım problemleri olanların okul döneminde mutlaka bu problemlerini çözmeleri ve sektöre ait sertifikalarını tamamlamaları gerektiği önerisinde bulundular.
Seminer öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.