BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER
KONYA
26.03.2012

Konya Şubemiz, 21 Mart 2012 Çarşamba günü, S.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik seminer düzenledi.

 

Başkanımız Özkan TAŞPINAR ile Sanagro Tarım Şirketi ortaklarından ODA‘mız Üyesi Yüksek Ziraat Mühendisi Nezih ŞİŞMAN, Safa Tarım İnsan Kaynakları Müdürü Ziraat Mühendisi Mehmet ÖZDEMİR ve Ziraat Mühendisi M. Emin TEKELİOĞLU, Bitki Koruma Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerine meslekte iyi bir kariyere sahip olmak için bugünden başlayarak yapılması gerekenleri anlattılar.

ZMO Yönetim Kurulu Üyemiz olan S.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuh BOYRAZ‘ın da hazır bulunduğu seminerde, konuşmasına Ziraat Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük hakkında bilgiler vererek başlayan Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

"Tarım ve insan sağlığı açısından Bitki Koruma Bölümü çok önemlidir. Son yıllarda kanser hastalıklarında büyük artışlar meydana gelmiştir ki, bu durum tüketilen ürünlerde GDO ve hormon değil, zirai ilaç kalıntısı olmasından kaynaklanmaktadır. Bugün 6,5 milyar olan dünya nüfusunun 40 yıl sonra 9.5 milyar olacağı tahmin edilmekte; dolayısıyla bu durum Ziraat Mühendisliği mesleğinin önemini arttırmaktadır. Mesleğine teorik ve pratik alanda hakim, yabancı dili iyi olan, bilişim teknolojisi konusunda yeterli bilgiye sahip Ziraat Mühendisleri ile tarım ve hayvancılıkta ülke olarak yaşadığımız tüm sorunları çözümleyebilir, dünyada söz sahibi olabilir hatta mısırı, yağlı tohumları ve besi hayvanlarını dışarıdan ithal eden değil, dışarıya ihraç eden bir tarım ülkesi olabiliriz.

Seminer öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.  

Okunma Sayısı: 818
Fotoğraf Galerisi